Slimnīcu biedrība kritizē valdību lēmumu samazināt mediķiem Covid-19 piemaksas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Andrii Yalanskyi, Shutterstock.

Latvijas Slimnīcu biedrība (LSB) uzskata par nepamatotu valdības lēmumu, ar kuru pagarinātas un vienlaikus samazinātas piemaksas mediķiem par darbu Covid-19 apstākļos.

Kā aģentūru LETA informēja LSB valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs, Covid-19 pacientu skaits augot un palielinoties arī slimnīcu personāla darba apjoms sevišķi smago Covid-19 pacientu ārstēšanā.

"Neskatoties uz Covid-19 slimnieku pieaugumu un reālo situāciju slimnīcās, valdība lēma samazināt slimnīcu personāla ar Covid-19 saistītās piemaksas maijā - par 10%, jūnijā - par 20%," kritizēja Kalējs. Pēc viņa paustā, LSB un slimnīcu vadītāji uzskata šādu valdības lēmumu par nepamatotu un neatbilstošu mediķu grūtajam un sarežģītajam darbam Covid-19 pandēmijas laikā.

LSB atgādina, ka kopējais Covid-19 pacientu skaits maijā nav samazinājies, un kopējais saslimušo skaits uz 100 000 iedzīvotāju sasniedzis 450, kas ir viens no lielākajiem Eiropas Savienībā.

LSB aicina Veselības ministriju un valdību saglabāt slimnīcu personāla Covid-19 piemaksas iepriekšējā apjomā.

Turpmāk LSB un slimnīcu vadītāji aicina valdību Covid-19 piemaksu apjomu slimnīcu personālam pamatot ar kopējo Covid-19 saslimstības rādītājiem, kas tieši saistīts ar slimnīcu personāla darba intensitāti un iespējamiem riskiem Covid-19 slimnieku aprūpē.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu