Krievija par nedraudzīgām valstīm atzīst ASV un Čehiju (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: REUTERS/Evgenia Novozhenina

Krievijas valdība apstiprinājusi nedraudzīgo ārvalstu sarakstu, iekļaujot tajā divas valstis - ASV un Čehiju, teikts tiesiskās informācijas portālā publicētajā rīkojumā.

Uzskaitījumā līdzās valstu nosaukumiem minēts Krievijas teritorijā atrodošos fiziskos personu skaits, ar kurām nedraudzīgo valstu diplomātiskās misijas un konsulārās iestādes drīkst noslēgt darba līgumus.

No uzskaitījuma secināms, ka Čehijas diplomātiskā pārstāvniecība drīkst nolīgt līdz 19 šādu fizisku personu, bet ASV - nevienu.

Rīkojums pieņemts atbilstoši Krievijas prezidenta Vladimira Putina 23.aprīļa dekrētam par pretdarbību ārvalstu nedraudzīgām darbībām.

Dekrēts ierobežo šādu valstu diplomātisko misiju un konsulāro dienestu iespējas nolīgt fiziskās personas, kas atrodas Krievijas teritorijā.

Pēc šī dekrēta izsludināšanas ASV vēstniecība brīdināja, ka teju pilnībā pārtrauks konsulāro pakalpojumu sniegšanu, atskaitot ASV pilsoņu ārkārtas gadījumus, bet Krievijas pilsoņiem izsniegts vīzas vienīgi tad, kad tas būs dzīvības vai nāves jautājums vai ja beigsies imigrācijas vīzu termiņš.

Piektdienas rītā vēstniecība pavēstīja, ka Krievijas valdība informējusi diplomātus par nodomu atlikt aizliegumu Krievijā ASV valdībai pieņemt darbā ārvalstu pilsoņus.

Šajā sakarībā diplomātiskā misija solīja turpināt konsulāro pakalpojumu sniegšanu līdz 16.jūlijam.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu