"Walmart" ļaus nevalkāt sejas maskas pilnīgi vakcinētiem klientiem un darbiniekiem (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV mazumtirdzniecības milzis "Walmart" piektdien paziņoja, ka klientiem, kas pilnīgi vakcinēti pret Covid-19, vairs nav jāvalkā sejas maskas šī uzņēmuma veikalos. No nākamās nedēļas tas pats attieksies uz "Walmart" darbiniekiem.

«Sākot ar šodienu, vakcinētie klienti (..) drīkst iepirkties bez maskas, un mēs turpināsim pieprasīt, lai nevakcinētie klienti (..) valkātu sejas aizsegus mūsu veikalos,» teikts kompānijas paziņojumā.

Kompānija piebilda, ka sejas masku valkāšana tomēr jāturpina, ja to par obligātu noteikušas vietējās varas iestādes.

Darbinieki, kas vakcinējušies jau pirms vairāk nekā divām nedēļām, no 18.maija varēs izbeigt masku valkāšanu.

Visiem darbiniekiem, kas pierādīs savu vakcinēšanos, arī pienākas prēmija 75 ASV dolāru (62 eiro) apmērā.

«Šī ir pozitīva notikumu attīstība. Mēs to varam darīt. Mēs šogad esam daudz pārcietuši, un tagad mums jāizdara sava daļa, lai to izbeigtu,» teikts «Walmart» paziņojumā, kuru parakstījusi uzņēmuma vadība.

Jau vēstīts, ka ASV Slimību kontroles un profilakses centrs (CDC) ceturtdien paziņoja, ka atceļ prasību obligāti valkāt sejas maskas iekštelpās cilvēkiem, kas pilnīgi vakcinēti pret Covid-19.

«Walmart» no pērnā gada jūlija noteica klientiem sejas masku valkāšanu par obligātu. Tagad «Walmart» ir viens no pirmajiem ASV uzņēmumiem, kas atceļ šo prasību pilnīgi vakcinētiem klientiem.

«Walmart» ir lielākais privātais darba devējs ASV ar apmēram 1,5 miljoniem darbinieku. Tā apgrozījums 2020.gadā pieauga, neraugoties uz Covid-19 pandēmijas radītajiem šķēršļiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu