Pūce domā, ka Kariņš valdībā varētu izrādīt lielāku līderību un drosmi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Juris Pūce.
Juris Pūce. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņemot piemēru no "Latvijas attīstībai" (LA) un "Attīstībai/Par!" (AP) paveiktā, Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) būtu jāizrāda vairāk līderības un drosmes valdības darbā, izriet no bijušā LA vadītāja, pašreizējā Saeimas deputāta Jura Pūces paustā sestdien notikušajā LA kongresā.

"Varbūt vajag vairāk līderības no premjera puses? Varbūt vairāk drosmes, nevis atteikties rīkoties, bet tieši pretēji - rīkoties, īstenot sen gaidītas un līdz galam nekad nepaveiktas reformas?" vaicāja Pūce, norādot uz LA un AP rādīto piemēru ar administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu, valsts aizsardzības mācības paredzēšanu, visaptverošās aizsardzības sistēmas ieviešanu, lēmumu par pudeļu depozīta sistēmas ieviešanu un citiem darbiem.

Šī brīža procesi valdību veidojošo partiju attiecībās atkal demonstrē, cik viegli Latvijas politikā ir nodarboties ar strīdēšanos, taču Latvijas tauta no tā ieguvēja nebūs, norādīja viens no LA līderiem. Darbs valdībā nav viegls un piecu politisko spēku koalīcijā vēl sarežģītāks, tomēr atbildīga rīcība ir mēģināt vienoties par spīti viedokļu atšķirībām, pauda Pūce.

Politiķis atvainojās, ka pēc "nedraugu veiktā uzbrukuma" pret viņu nācās ciest visiem partijas pārstāvjiem. Reizē politiķis šajā situācijā sajutis partijas biedru atbalstu un pusgadu pēc viņa atkāpšanās no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata LA esot kļuvusi stiprāka, tai turpina piebiedroties jauni biedri, un partijas biedru bāze pašlaik esot vienmērīga visā Latvijā.

Saeimas deputāts prognozēja, ka jūnija pirmajā sestdienā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās LA gūs "spožus panākumus", kas gan nebūs pamats lepnībai, bet milzīgai atbildībai. Pūce norādīja, ka turpina Saeimā strādāt, lai Latvijā nostiprinātos liberālisms, un atzīmēja, ka LA deputāti devuši nozīmīgu ieguldījumu AP Saeimas frakcijas darbā.

Kā viens no AP līderiem viņš norādīja, ka svarīgi nodalīt Lielrīgas attīstības plānu no pārējās Latvijas attīstības plāna ar mērķi nodrošināt vienlīdzīgu valsts attīstību.

Nepieciešams izstrādāt reģionālās attīstības piecu tīklu principu - darba vietu, ceļu, veselības un sociālās aprūpes, izglītības, kultūras, sporta un atpūtas tīklu. Pūce ir apņēmies nākamajos deviņos mēnešos apmeklēt visus novadus, intensīvi uzklausīt visu pašvaldību viedokļu līderus, lai strādātu pie šo tīklu principu plāna izveidošanas.

Deputāts arī pateicās par esošo sadarbību partneriem no AP.

Kā ziņots, LA sestdien kongresā ievēlēja trīs līdzpriekšsēdētājus - Eiropas Parlamenta deputātu Ivaru Ijabu, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Artūru Tomu Plešu un Priekuļu novada domes priekšsēdētāju Elīnu Stapuloni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu