Izraēla Gazā sagrauj ēku, kurā atradās "Al Jazeera" un AP korespondentu punkti (11)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas gaisa uzlidojumā sestdien Gazas joslā sagrauta 13 stāvu ēka, kurā atradās Kataras televīzijas kanāla "Al Jazeera" un ASV ziņu aģentūras AP korespondentu punkti, no notikumu vietas ziņo aģentūras AFP žurnālists.

Aģentūra AP ziņo, ka Izraēlas armija pirms uzlidojuma brīdinājusi ēkas īpašnieku.

"Al Jazeera" pārraidījusi kadrus, kuros redzams, kā augstceltne sagrūst, gaisā paceļoties milzīgai putekļu sēnei.

Ēkas īpašnieks Džavads Mehdi stāsta, ka kāds izraēliešu izlūkdienesta pārstāvis viņu brīdinājis, un īpašniekam bijusi tikai stunda, lai veiktu nama evakuāciju.

Aģentūras AFP žurnālists dzirdējis, kā Mehdi sarunā ar izraēliešu virsnieku lūdzies pēc papildu desmit minūtēm, lai žurnālisti paspētu savākt savu aparatūru no iznīcībai nolemtās ēkas.

Taču izraēlietis šo lūgumu noraidījis.

"Tas ir briesmīgi, tas ir ļoti skumji, ka par mērķi kļuvusi "Al Jazeera" un citi preses biroji," izteicies "Al Jazeera" Gazas biroja vadītājs Vaels ad Dahduhs.

Savukārt Izraēla apgalvo, ka ēkā atradies arī radikālā islāmistu grupējuma "Hamas" militārajam izlūkdienestam piederošs aprīkojums un ka "Hamas" mediju organizācijas izmanto kā dzīvo vairogu.

Kā ziņots, kopš pirmdienas palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas veic masīvu Izraēlas apšaudi ar raķetēm, uz ko Izraēla reaģējusi ar gaisa uzlidojumiem un artilērijas uguni, kas vērsta pret objektiem, kuri saistīti ar radikālo islāmistu grupējumu "Hamas" un citiem palestīniešu kaujinieku grupējumiem.

Līdz šim palestīnieši uz Izraēlu raidījuši jau vairāk nekā 2300 raķešu, nogalinot desmit cilvēkus, tostarp kādu bērnu un vienu karavīru, bet vairāk nekā 560 izraēlieši guvuši ievainojumus.

Savukārt Izraēlas uzlidojumos un artilērijas apšaudēs Gazas joslā nogalināti vismaz 139 cilvēki, tostarp 39 bērni. Aptuveni 950 cilvēki guvuši ievainojumus.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu