KNAB divām AP politiķēm aizrādījis par automašīnas stāvvietu atļauju nodošanu saviem palīgiem (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnas stāvvietā
Automašīnas stāvvietā Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir aizrādījis Saeimas deputātei Inesei Voikai (AP) un bijušajai deputātei, pašreizējai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārajai sekretārei Dacei Bluķei (AP) par automašīnas stāvvietas atļaujas nodošanu izmantošanai saviem palīgiem.

Voika, nododot viņai kā Saeimas deputātei izsniegto transportlīdzekļa novietošanas atļauju izmantošanai savam palīgam, rīkojās pretēji normatīvajiem aktiem, uzsver KNAB.

Kā aģentūra LETA uzzināja birojā, pārkāpums pieļauts atsevišķos gadījumos laikā no 2019.gada rudens līdz 2020.gada novembrim.

Līdzīgu pārkāpumu pieļāvusi arī toreizējā Saeimas deputāte Bluķe. Pārkāpums pieļauts atsevišķos gadījumos laikā no 2019.gada sākuma līdz 2020.gada novembrim.

Bluķe parlamentārietes mandātu zaudēja pagājušā gada nogalē pēc tam, kad Saeimā atgriezās demisionējušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, kurš pats amatu zaudēja, jo bija izmantojis citam cilvēkam izsniegtu autostāvvietu atļauju, turklāt sākotnēji apgalvojis, ka to neesot darījis.

Bluķe bez darba nepalika, jo gada nogalē viņa kļuva par Pūces pēcteča, Artūra Toma Pleša (AP) vadītās VARAM parlamentāro sekretāri.

Abos gadījumos KNAB atteicās sākt administratīvā pārkāpuma procesu, izsakot aizrādījumu.

Pagājušā gada nogalē KNAB deputātei Voikai par aizliegtu amata savienošanu piemēroja 100 eiro sodu.

Voika laikā no 2018.gada novembra līdz 2020.gada jūnijam Saeimas deputātes valsts amatpersonas amatu savienoja ar aizliegtu amatu privātā uzņēmumā "Earthbanc".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu