SPRK drīzumā plāno izsludināt universālā pasta pakalpojuma konkursu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas Pasts" administrācijas ēka Ziemeļu ielā Mārupē.
VAS "Latvijas Pasts" administrācijas ēka Ziemeļu ielā Mārupē. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) precizējusi terminus universālā pasta pakalpojuma konkursa izsludināšanai nepieciešamajos noteikumos, lai drīzumā to izsludinātu, informēja regulatorā.

SPRK precizējusi terminus atbilstoši tam, kā tie lietoti Pasta likumā, kas apstiprināts šā gada 6.maijā. Pasta likumā precizēts abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojuma apraksts, kas nepieciešams, lai noteiktu šī pakalpojuma kvalitātes prasības un tarifu.

Atbilstoši deleģējumam SPRK izraugās universālā pasta pakalpojuma sniedzēju, kas sniedz pakalpojumu visā Latvijas teritorijā.

Šobrīd universālo pasta pakalpojumu nodrošina VAS "Latvijas pasts", kas pildīs šo pienākumu līdz 2021.gada 31.decembrim.

Universālā pasta pakalpojums ir minimālais noteiktas kvalitātes pasta pakalpojumu kopums, kas pieejams visiem lietotājiem Latvijā neatkarīgi no to ģeogrāfiskās atrašanās vietas.

Noteikumu grozījumi stāsies spēkā līdz ar to publicēšanu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

SPRK realizē sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu enerģētikas, elektronisko sakaru, pasta, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un ūdenssaimniecības nozarēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu