Cenas pieaugums Indijas tējai ir neizbēgams, brīdina eksperti (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Visā pasaulē jau tuvāko mēnešu laikā varētu strauji pieaugt Indijas melnās tējas cena, brīdina eksperti. Kā ziņo “Financial Times”, Indijā ir apdraudēta ražas novākšana tējas plantācijās, jo šajā valstī turpina nekontrolēti izplatīties infekcijas slimība Covid-19.

Izdevums raksta, ka masu saslimšanas ar Covid-19 gadījumi atklāti vismaz 90 plantācijās Asamas štatā. Tieši šis reģions nodrošina lielāko daļu no tējas ražošanas valstī. Ražotāji brīdinājuši, ka ja Indijas varasiestādēm neizdosies kontrolēt pandēmiju, tad nāksies būtiski celt tējas cenas.

“Tālāka Covid-19 izplatība var ļoti dramatiski ietekmēt ražas novākšanas procesu. Daļa ražas var iet bojā, un tas, savukārt, nozīmēs neizbēgamu cenas pieaugumu,” teikts “Financial Times” rakstā.

Bez pandēmijas ir vēl kāds faktors, kas negatīvi ietekmē tējas ražošanu. Asama un citi Indijas ziemeļaustrumu rajoni ir saskārušies ar sausumu, un šis faktors jau apdraud ražas apjomu. Tējas ražotāji lēš, ka “pat ja arī nebūtu pandēmijas, ar cenu pieaugumu tējai būtu jārēķinās tāpat.”

“Sausuma dēļ tējas lapas izžūst, esot vēl krūmos,” brīdināja Indijas Tējas padomes priekšsēdētājs Prabahts Bezboruā. Cik liels būs tējas cenas pieagums, pašlaik vēl nav skaidrs.

16. maijā pēc oficiālajiem datiem Indijā reģistrēti 24,6 miljoni Covid-19 inficēšanās gadījumi, bet diennaktī saslimušo skaits pieaug par vairāk nekā 300 000.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu