Kad tavs tēvs, izrādās, jau 20 gadus ir Krievijas spiegs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lisa Vikari Lunas lomā
Lisa Vikari Lunas lomā Foto: kadrs no filmas

Viens no pēdējo gadu populārākajiem seriāliem par spiegu dzīves aizkulisēm ir bijis "The Americans" - stāsts par kādu krievu pāri, kas ASV izveido fiktīvu ģimeni, lai Aukstā kara laikā spiegotu par labu PSRS. Arī Vācijā, kas vēsturiski bijusi sadalīta divās daļās, spiegu tematika ir allaž bijusi aktuāla. 2017. gadā klajā par kino sensāciju Vācijā kļuva asa sižeta filma "Lunas atriebība" ("Luna"), kuras centrā tiek šķetināts kāds sarežģīts spiegu stāsts. 

Afgāņu izcelsmes režisora Kaleda Keisara lente, kas skatāma "LMT Viedtelevīzijā", stāsta par spiegu pasaulē jūtīgu un sāpīgu tēmu - patiesības slēpšanu pat no vistuvākajiem ģimenes locekļiem. 

Filma uzņemta jau tālajā 2015. gadā Minhenē un Oberstdorfā un balstās patiesos notikumos. 

Stāsts ir par kādu vācu ģimeni, kas no ārpuses šķiet ļoti parasta un harmoniska - mamma, tētis un divas meitas, taču, kad ģimene kādā agrā rīta stundā dodas uz atpūtas namiņu pie ezera, norisinās asiņaini notikumi. 

Filmas centrā ir pusaudze Luna, kuru atveido jaunā vācu aktrise Lisa Vikari (Lisa Vicari), kura vienīgā izbēg no traģēdijas, proti, visu viņas ģimeni filmas sākumā pie liktenīgā ezera nogalina kādi krieviski runājoši vīrieši - slepenie aģenti. Grupas līderis ir kāds vīrs vārdā Viktors, kuru atveido serbu izcelsmes aktieris Branko Tomovičs (Branko Tomović).

"Lunas atriebība" (Branko Tomovičs)
"Lunas atriebība" (Branko Tomovičs) Foto: kadrs no filmas

Luna ir spiesta sadzīvot ar šo traģēdiju, kā arī jauniegūto informāciju, ka patiesībā viņas tēvs Jakobs, ko atveido aktieris Bendžamins Sadlers, nav vis vienkārši kāds ierindas vācietis, bet krievs, kas jau divdesmit gadus, nedz sievai, nedz bērniem kaut ko nojaušot, strādā par spiegu Krievijas labā. 

Protams, izbēgušo Lunu Krievijas specdienesta aģenti, kuru rokas iestiepjas gan Vācijas policijā, gan slependienestā, cenšas notvert un nogalināt, taču Lunai palīgā nāk kāds vīrietis vārdā Hamids. Līdzīgi kā filmas režisors, arī Hamida varonis ir afgāņu bēglis, kurš cietis no padomju armijas. Hamida varonis, kuru filmā tēlo Karlko Ļubeks, nolemj palīdzēt Lunai. Pats režisors Vācijā nonācis 1986. gadā, kļūstot par vienu no atpazīstamākajiem režisoriem. Viņa kontā tādas filmas kā "Stereo", "König von Deutschland", "Drei Stunden", "Schildkrötenwut", "Bergblut" u.c. 

"Lunas atriebība" (Hamids un Luna)
"Lunas atriebība" (Hamids un Luna) Foto: kadrs no filmas

24 gads vecā Lisa Vikari, kas nedaudz atgādina Holivudas superzvaigzni Dženiferu Lorensu, sekmīgi iznes visu filmu uz saviem pleciem.

Viņa pati izpildījusi arī visus bīstamos trikus, piemēram, karājusies virvē pie ezera klintīm, kad tika izspēlēta bēgšanas aina. 

"Lunas atriebība" nav tipisks trilleris Rembo stilā, tā ir daudz personiskāka lente. Režisors arī vēlējies akcentēt to, ka spiegošana mūsdienu Vācijā vēl aizvien ir reāla problēma, par ko ik pa laikam varam lasīt arī ziņās - dažādi indēšanas gadījumi u.tml.

Lisa Vikari Lunas lomā
Lisa Vikari Lunas lomā Foto: publicitātes

Filmas reklāmas rullītis (vācu/angļu val.)

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu