Amerikānis par Covid krīzes pārvarēšanai piešķirto pabalstu nopērk Lamborghini (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lamborghini konfiskācija
Lamborghini konfiskācija Foto: AP/Scanpix

Dažkārt cilvēku tālredzības trūkums un ticība savai spējai "piemānīt sistēmu" patiešām pārsteidz. Tā, piemēram, par sevi tagad liek runāt kāds Dienvidkalifornijas iedzīvotājs, kurš bija izveidojis fiktīvus uzņēmumus, tiem saņēmis federālo finanšu palīdzību no koronavīrusa Covid-19 atbalsta fonda 5 miljonu dolāru apmērā un par šo naudu sarīkojis sev greznas brīvdienas un iegādājies dažādas skaistas lietas, ieskaitot Ferrari, Bentley un Lamborghini automobiļus. Vīrietis pret viņu izvirzītajās apsūdzībās par krāpšanos lielā apmērā savu vainu nesaskata un to neatzīst.

Kāds 38 gadus vecs Mustafa Kadiri tika arestēts maija sākumā aizdomās par krāpšanos ar Algu aizsardzības programmas (Paycheck Protection Program) maksājumiem. Šī programma tika ieviesta pagājušajā gadā, lai palīdzētu mazajiem uzņēmumiem, kuri cīnās par izdzīvošanu Covid-19 pandēmijas laikā.

Irvainas iedzīvotājs Kadiri neatzina savu vainu vairākās apsūdzībās, tostarp par krāpšanos bankās, krāpšanos ar pārkaitījumiem, identitātes zādzību un naudas atmazgāšanu, ziņo ASV Prokuratūra. Kadiri advokāts papildu komentārus nesniedz.

Foto: AP/Scanpix

Prokurori sacīja, ka

Kadiri trīs bankās iesniedza Algu aizsardzības programmas pieteikumus četru faktiski neeksistējošu uzņēmumu vārdā.

Apsūdzībā teikts, ka pieteikumos bija iekļauti viltoti banku izraksti, viltotas nodokļu deklarācijas un nepatiesa informācija par darbiniekiem. Prokuratūrā arī norāda, ka vienā no pieteikumiem Kadiri norādījis citas personas vārdu, sociālās apdrošināšanas numuru un izmantojis svešu parakstu.

Foto: ASV prokuratūra

Rezultātā viņš saņēmis aizdevumus 5 miljonu ASV dolāru apmērā, un ar tiem maksājis par ceļojumiem, iegādājies sporta mašīnas un sedzis dažādus personīgos tēriņus.

Kadiri prieki gan nebija ilgi. Viņa mašīnas ir konfiscētas un kontos uzlikts arests 2 miljoniem dolāru. Līdz tiesas sēdei, kas notiks 29.jūnijā, Kadiri atbrīvots pret 100 000 dolāru drošības naudu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu