Pavļuts: Latvijā ārvalstnieku vakcinācija notiek tāpat, kā citās valstīs, kur potēti mūsu valstspiederīgie (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daniels Pavļuts
Daniels Pavļuts Foto: GINTS IVUSKANS/AFP

Ārvalstnieku vakcinācija Latvijā jau notiek, preses konferencē žurnālistiem sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), uzsverot, ka ir veikti nepieciešamie grozījumi likumdošanā un ārvalstnieku vakcinācija notiek tāpat, kā citās valstīs, kur tiek potēti mūsu valstspiederīgie.

"Kad Latvijā vakcinācija vēl nebija sākusies, piemēram, vēstnieki, diplomāti un citas nozīmīgas personas saņēma vakcīnas pret Covid-19 tajās valstīs, kurās viņi uzturējās," skaidroja veselības ministrs.

Pavļuts norādīja, ka arī Latvija seko šo valstu pēdās - valstī tiek vakcinēti ne tikai Latvijas pilsoņi un Latvijas valstspiederīgie, Latvijā vakcinē un tiks vakcinēti arī tie cilvēki, kas Latvijā strādā un maksā nodokļus. Tāpat vakcinēti tiks cilvēki, kas Latvijā mācās, uzrādot studējošo apliecību.

Vakcīnu pret Covi-19 varēs saņemt arī personas ar pastāvīgajām vai termiņuzturēšanās atļaujām, ārvalstu diplomātiskā korpusa darbinieki un viņu ģimenes locekļus, kā arī bēgļi un patvēruma meklētāji.

Pavļuts norādīja, ka pieteikšanās uz vakcīnu norit pēc vien un tā paša algoritma. Pieteikties var caur tīmekļvietni "Manavakcina.lv", ja ārvalstniekam Latvijā ir piešķirts personas kods un ir iespēja autorizēties ar elektroniskiem līdzekļiem, proti, ar internetbanku.

Cita alternatīva ir zvans uz telefona numur 8989. Vēl viens veids, kā ārvalstnieks varētu saņemt vakcīnu ir sadarbībā ar vakcinācijas iestādēm, veicot kolektīvā pieteikuma procedūru, kas izpaužas, kā sazināšanās ar vakcinācijas pakalpojuma sniedzēju, kuru var atrast Nacionālā veselības dienesta tīmekļvietnē, atbilstoši teritorijai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu