Spānijas Seutas anklāvā iekļuvuši 5000 migranti (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/LETA

Spānijas Seutas anklāvā pirmdien izdevies iekļūt vismaz 5000 migrantiem, paziņoja Spānijas amatpersonas, piebilstot, ka tas ir rekordliels skaits vienai dienai.

Iepriekš bija ziņots par vismaz 2700 migrantiem, tomēr viņu skaits izrādījās lielāks.

Spānijas valdības delegācijas Seutā pārstāvis sacīja, ka migranti sasnieguši anklāvu bēguma laikā, peldot vai brienot pa jūru no pludmalēm Marokā. Viens vīrietis šajā ceļojumā noslīcis.

Amatpersona atklāja, ka aptuveni 1000 no migrantiem ir nepilngadīgi.

Migranti pēc tam, kad viņus bija apskatījuši Sarkanā Krusta darbinieki, tika nogādāti migrantu uzņemšanas centrā Eltarahalas pludmalē.

Spānijas Iekšlietu ministrija pirmdienas vakarā paziņoja, ka uz Seutu nekavējoties tiks nosūtīti Civilās gvardes un nacionālās policijas papildspēki - pavisam 200 cilvēku.

Ministrija piebilda, ka "Spānijas un Marokas varas iestādes nesen panākušas vienošanos par [Seutas] pludmalē ieradušos Marokas pilsoņu atgriešanos viņu valstī" un ka starp abu pušu varas iestādēm tiek uzturēti "pastāvīgi" kontakti.

Spānijas Ziemeļāfrikas piekrastes anklāvi - Seuta un Melilja - veido vienīgo Āfrikas zemes robežu ar Eiropas Savienību, kas ir ilgots galamērķis daudziem afrikāņiem, kas tur cenšas nokļūt, laužoties cauri robežžogam vai peldot gar krastu.

Spānijas Iekšlietu ministrijas publiskotie dati liecina, ka no 1.janvāra līdz 15.maijam Seutā iekļuvuši 475 migranti. Pērn tajā pašā laika posmā tur ieradās 203 migranti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu