Latvija testē pašvaldības: Alūksnes novada vadība atsakās no dalības priekšvēlēšanu debatēs (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvija testē pašvaldības
Latvija testē pašvaldības Foto: TVNET/ReTV

Alūksnes novads ir viens no nedaudzajiem, kurš pēc teritoriālās reformas saglabājis savus līdzšinējos apveidus, taču tā nākotne ir izaicinoša – novads cieš no strauja iedzīvotāju skaita samazinājuma, līdz ar to arī pašvaldības budžets kļūst arvien nabadzīgāks. Par varu novadā šajās vēlēšanās cīnīsies sešu partiju saraksti, taču tikai divu partiju pārstāvji izmantoja iespēju uzrunāt vēlētājus TVNET debatēs, lai skaidrotu savu skatījumu par cēloņiem un risinājumiem novadā samilzušajām problēmām.

Uz 15 krēsliem Alūksnes novada domē šā gada pašvaldību vēlēšanās pretendē 102 kandidāti no sešām partijām. TVNET rīkotajās debatēs tika aicināti visu sešu sarakstu līderi, taču vairums šo iespēju neizmantoja, tajā skaitā trīs kandidāti, kuri patlaban atrodas domes vadībā. Pašreizējais domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis (ZZS) pavēstīja, ka piedalītos debatēs, ja tās notiktu tiešraidē, viens no viņa vietniekiem Dzintars Adlers (JV) aizbildinājās ar aizņemtību, bet otrs vietnieks, Aivars Fomins (LRA), atteikuma iemeslus pat nepaskaidroja un partijas pārstāvji atzina, ka citu kandidātu piedāvāt viņi nevar. Pārāk aizņemts, lai piedalītos debatēs, bija arī Jānis Sadovņikovs (LA), un arī viņa pārstāvētais politiskais spēks nespēja piedāvāt citu kandidātu, kas aizstāvētu partijas pozīcijas.

Tādējādi savu pozīciju vēlētājiem skaidroja tikai divi kandidāti - Līga Langrate (JKP), kura pašvaldībā nostrādājusi vienu sasaukumu un iepriekšējās vēlēšanās startējusi no Nacionālās partijas saraksta, kā arī Nacionālās apvienības pašreizējā saraksta līderis Druvis Tomsons, kurš iepriekš politikā neesot iesaistījies.

Alūksnes novada politisko partiju sarakstu līderi

  • Līga Langrate, Jaunā konservatīvā partija (JKP),
  • Druvis Tomsons, Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK (NA).

Debatēs nepiedalījās

  • Jānis Sadovņikovs, "Latvijas attīstībai",
  • Dzintars Adlers, "Jaunā vienotība",
  • Arturs Dukulis, "Zaļo un Zemnieku savienība". 
  • Aivars Fomins, "Vidzemes partija"/"Latvijas Reģionu Apvienība"

Tā kā no Alūksnes novada debatēs piedalījās tikai divi kandidāti, tās būs ne tikai saturiski dziļākas, bet arī izaicinošākas. Dalībniekiem būs iespēja padziļināti skaidrot savu redzējumu par novada aktualitātēm un nepieciešamajiem darbiem, lai mainītu tā likteni, taču vienlaikus politiķiem nāksies atbildēt uz tādiem izaicinošiem skatītāju jautājumiem kā “vai Alūksnes novadā ir korupcija?”, “par kuru deputātu neieteiktu balsot šajās vēlēšanās?” un “ko kandidāts savā profesionālajā darbībā sasniedzis tādu, lai vispār kvalificētos kļūt par deputātu?”

Alūksnes novada domes deputātu amata kandidātu debates šovakar plkst.18 būs skatāmas kanālā ReTV, bet pēc pusnakts tās tiks publicētas portālā TVNET, kur ar tām varēs iepazīties ikviens interesents sev ērtā laikā. 

Debašu ētera laiki kanālā ReTV:

17.05. plkst. 21.25 (Bauskas novads)

18.05. plkst. 18.00 (Alūksnes novads)

19.05. plkst. 18.00 (Līvānu novads)

19.05. plkst. 21.25 (Cēsu novads)

21.05. plkst. 21.25 (Daugavpils)

22.05. plkst. 21.25 (Jelgava)

23.05. plkst. 21.25 (Jēkabpils novads)

24.05. plkst. 21.25 (Jūrmala)

25.05. plkst. 18.00 (Saulkrastu novads)

26.05. plkst. 18.00 (Valkas novads)

26.05. plkst. 21.25 (Liepāja)

28.05. plkst. 21.25 (Tukuma novads)

29.05. plkst. 21.30 (Ogres novads)

30.05. plkst. 21.30 (Valmieras novads)

01.06. plkst. 18.00 (Ventspils novads)

Projektu finansē NEPLP no sabiedriskā pasūtījuma līdzekļiem

Nacionālās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes logo
Nacionālās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes logo Foto: NEPLP/Publicitātes foto
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu