Foto Daļā Lielbritānijas atsākas sabiedriskā dzīve

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Anglijā, Skotijā un Velsā pirmdien atsākās sabiedriskā dzīve - apmeklētājus uzņem krogi, kinoteātri un muzeji. Arī sporta spēles stadionos var vērot ierobežots skaits fanu.

Anglijā un Velsā pirmo reizi pēc vairāku mēnešu pārtraukuma bāri un restorāni drīkst uzņemt klientus iekštelpās, bet Skotijā, kur tas jau bija atļauts, bāri un restorāni atkal drīkst pārdot klientiem alkoholu iekštelpās.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Anglijā, Skotijā un Velsā darbu ļauts atsākt arī kinoteātriem, muzejiem, teātriem un koncertzālēm, bet noteikti ierobežojumi apmeklētāju skaitam.

"Esam sasnieguši vēl vienu zīmīgu punktu, pakāpeniski izejot no "lokdauna", taču šis solis jāsper ar ļoti lielu piesardzību," mudināja britu premjers Boriss Džonsons.

Anglijā un Velsā atcelts arī starptautisku ceļojumu aizliegums. Cilvēkiem, kas atgriezīsies no "zaļajām" valstīm, nebūs jāievēro karantīna, ja viņiem Covid-19 tests būs negatīvs. Atgriežoties no "dzeltenajām" un "sarkanajām" valstīm, cilvēkiem būs jāievēro karantīna. "Sarkano" valstu gadījumā karantīna būs jāpavada īpašās valdības apstiprinātās viesnīcās.

Foto: PAUL ELLIS / AFP
Foto: LEE SMITH / REUTERS

Divos Skotijas apgabalos - Glāzgovā un Mari - paliks spēkā stingrāki ierobežojumi, jo tur vīruss sācis izplatīties straujāk.

Neskatoties uz ierobežojumu atvieglošanu, Skotijas un Anglijas līderi joprojām aicina cilvēkus būt piesardzīgiem, jo valstī sācis straujāk izplatīties vīrusa paveids, kas sākotnēji tika atklāts Indijā. Britu Medicīnas asociācija, kas pārstāv ārstus, pauda "patiesas bažas" par ierobežojumu atvieglošanu laikā, kad strauji izplatās koronavīrusa Indijas paveids un kad gados jauni cilvēki joprojām nav vakcinēti, ziņo raidorganizācija BBC.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu