Cojs ir dzīvs! Izskanējuši trīs pirmie koncerti ar Viktora Coja balsi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Grupas "Kino" koncerts
Grupas "Kino" koncerts Foto: @angel2312

Pēc daudzu gadu gatavošanās, pagājušajā nedēļā beidzot tika īstenots vērienīgs muzikāls projekts - leģendārās grupas "Кино" koncerti, kuros atkal skan nelaiķa solista Viktora Coja balss. 

Koncerti notika Maskavā, "CSKA arēnā" 14., 15. un 16. maijā. 

Programmas pamatā ir Viktora Coja īstā balss, kas digitalizēta no oriģinālajiem grupas "Кино" daudzkanālu ierakstiem. Grupas sastāvā ir divi dažādu gadu oriģinālie basģitāristi Aleksandrs Titovs un Igors Tihomirovs, kā arī nemainīgais ģitārists Jurijs Kasparjans. Koncertā piedalās arī bundzinieks, taustiņinstrumentālists un ritma ģitārists. Viens no šova radītājiem un producentiem ir Viktora dēls - Aleksandrs Cojs.

Atgādinām, ka grupas līderis Cojs gāja bojā autokatastrofā 28 gadu vecumā, kad viņa vadītais "Moskvič" lielā ātrumā iebrauca pretējā joslā un saskrējās ar "Ikarus" autobusu. Traģiskā avārija notika Latvijā, netālu no Ķesterciema. Cojs nebija alkohola reibumā, un galvenā versija par katastrofas cēloni bija, ka viņš iesnaudies pie stūres.

Lai arī ideja par šādu koncertu bez solista uz skatuves izraisīja plašas diskusijas, realitātē daudzi koncerta apmeklētāji palika apmierināti. 

"Pazaudēju balsi! 2 stundas un 40 minūtes dziedāt kopā ar grupu - tas ir kaut kas. Esmu stāvā sajūsmā,"

raksta kāds klausītājs pēc koncerta. 

Koncerts sadalīts trīs daļās. Vēlīnās daiļrades dziesmas tika spēlētas kopā ar basģitāristu Igoru Tihomirovu, savukārt agrīnās - ar Aleksandru Titovu. Trešo koncerta daļu, kur izskanēja grupas lielākie grāvēji, izpildīja visi mūziķi. Visu koncertu uz skatuves atradās ģitārists Jurijs Kasparjans.

Uz lielā ekrāna tika projicēti dažādi vēsturiski kadri no videoklipiem, arhīvu materiāli, Coja zīmējumi, kā arī animācija (Firecat Films). 

Video: Koncerts pilnā garumā.

Projekta ideja bija parādīt, kāda var būt grupas uzstāšanās 2021. gadā, ar labu mūsdienīgu skaņu un skatuves māksliniecisko risinājumu. Lielākā daļa no repertuāra tika izpildīta ļoti pietuvināta oriģinālam, taču neizpalika improvizācijas un jauni izteiksmes līdzekļi. 

"Koncertā izmantojam arī visus retos audio ierakstus un mūzikas uzmetumus, kas tika atrasti programmas sagatavošanas laikā," ir teicis Aleksandrs Cojs.

Minētā koncertprogramma izskanēs arī Rīgā - 2021. gada 11. decembri "Arēnā Rīga".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu