Rosina apsūdzēt policistu par šofera maldināšanu saistībā ar alkometra rādījumu un kukuļa pieprasīšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes amatpersonu, kura, maldinot transportlīdzekļa vadītāju par alkohola koncentrācijas līmeni, pieprasīja kukuli.

IDB veiktajā izmeklēšanā noskaidrots, ka minētā VP amatpersona apturēja transportlīdzekli un alkohola koncentrācijas pārbaudē sākotnēji konstatēja, ka mērījums transportlīdzekļa vadītāja izelpā uzrāda paaugstinātu alkohola koncentrāciju, aģentūru LETA informēja IDB.

Tomēr, veicot korekciju par maksimāli pieļaujamo mērījuma kļūdu, alkohola koncentrācijas līmenis autovadītāja izelpā nepārsniedza pieļaujamās 0,5 promiles.

Neskatoties uz to, VP amatpersona neinformēja autovadītāju par patieso alkohola koncentrācijas līmeni un pieprasīja un pieņēma kukuli, lai it kā netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

2021.gada pirmajos četros mēnešos IDB sācis 16 kriminālprocesus par Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu nodarbināto izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 85 kriminālprocesos.

Šī gada pirmajos četros mēnešos prokuratūrai nosūtīti 14 kriminālprocesi kriminālvajāšanas sākšanai pret 42 personām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu