ASV sasniegts zemākais Covid-19 izraisītu nāves gadījumu skaits kopš pandēmijas sākuma (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcinācija ASV Ohaio štatā
Vakcinācija ASV Ohaio štatā Foto: Phil Long/AP

Covid-19 izraisītu nāves gadījumu skaits ASV noslīdējis līdz zemākajam līmenim kopš pandēmijas sākuma, liecina otrdien publiskotie oficiālie dati.

Septiņu dienu nāves gadījumu vidējais rādītājs 16.maijā bija 545. Pēdējo reizi šis rādītājs tik zems bija 2020.gada martā, paziņoja ASV Slimību kontroles un profilakses centra (CDC) direktore Rošela Valenska.

Arī jauno inficēšanās gadījumu skaitam ir tendence samazināties visā ASV teritorijā, un pašreiz vidējais rādītājs ir 30 211 gadījumi, kas ir zemākais kopš pagājušā gada jūnija, kad testēšanas iespējas bija ierobežotākas.

"Mēs uzvaram karā pret vīrusu, un mums nepieciešama jūsu palīdzība, lai pabeigto šo darbu,"

paziņoja Baltā nama vecākais konsultants Covid-19 jautājumos Endijs Slavits, aicinot visus amerikāņus, kam ir tāda iespēja, vakcinēties.

ASV vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu saņēmuši aptuveni 60% iedzīvotāju, un valsts ir ceļā uz ierobežojumu atvieglošanu.

CDC pagājušajā nedēļā laboja savas vadlīnijas, atļaujot vakcinētie cilvēkiem nevalkāt sejas maskas iekštelpās un ārpus telpām vairumā aktivitāšu, ko daudzi eksperti novērtēja atzinīgi. Taču citi pauduši bažas, ka šis solis varētu būt sperts pāragri.

ASV arī atļāvusi izmantot "Pfizer" vakcīnu bērniem, kas vecāki par 12 gadiem, un pirmo vakcīnas devu saņēmuši jau vairāk nekā 600 000 bērnu vecumā no 12 līdz 15 gadiem, atklāja Valenska.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu