Francijas policija arestē ātrumpārkāpēja Ferrari

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Francijas policija

Francijas policija ar pārkāpējiem neauklējas un, ja apstākļi prasa, vainīgo soda pēc nopelniem. Tā var spriest pēc kāda nesena gadījuma, kad kāds ātrumpārkāpējs palika ne tikai bez tiesībām, bet arī sava superauto Ferrari F12 TDF, kurš tika arestēts.

Kad pārkāpums ir tik būtisks, joki ir mazi. To tagad zina arī sešdesmitgadīgais šoferis, kuram atņemtas tiesības, arestēts auto un būs jāstājas tiesas priekšā.

Policijas uzmanību 60 vecais pārkāpējs piesaistīja uz autoceļa A11, kad viņš brauca Parīzes virzienā. Automašīnas ātrums kontroles brīdī bija 215 km/h zonā, kur atļauts braukt ar 130. Tātad karstgalvis ar savu pelēko automobili bija par 85 km/h ātrāks nekā atļauts.  

Mazliet aizstāvot nelāgā situācijā nonākušo autovadītāju, jāsaka, ka ar Ferrari F12 TDF ātrumu pārsniegt nudien nav grūti. Galu galā tas nav nekāds opelis ar atmosfērisko dīzeli, bet gan sportiskas automašīnas sportiskā versija. Tās bāzes versija ir F12berlinetta ar 6,3 litru V12 atmosfērisko motoru, kas attīsta 740 ZS un 690 Nm. TDF (tour de France) ir modeļa uzlabotā versija ar 780 ZS un 705 Nm. 

Ferrari F12 TDF
Ferrari F12 TDF Foto: Publicitātes foto

Tā kā TDF modifikācijas svars samazināts par 110 kg, auto spēj 100 km/h sasniegt 2,9 sekundēs un 200 km/h - 7,9 sekundēs. Kupejas maksimālais ātrums pēc Ferrari datiem ir vairāk nekā 340 km/h, tā ka var teikt, ka minētais autobraucējs neizspieda ne tuvu visu F12 TDF potenciālu. 

Ferrari izgatavoja 799 šā modeļa eksemplārus, bet viens no eksistējošajiem šobrīd atrodas "cietumā".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu