Rīgā patlaban būvē 72 000 kvadrātmetrus jaunu biroju telpu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: ImageFlow/Shutterstock

Rīgā patlaban tiek būvēti 72 000 kvadrātmetri jaunu biroju telpu, kas nodrošinās darbavietas aptuveni 7000 cilvēkiem, trešdien Valsts zemes dienesta rīkotajā diskusijā "Kā Covid-19 pandēmija ietekmējusi nekustamā īpašuma tirgu?" sacīja Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses (NĪAA) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags.

Viņš skaidroja, ka patlaban Rīga joprojām pēc biroju platībām ievērojami atpaliek no Viļņas, kur biroju platība uz vienu iedzīvotāju ir divas reizes lielāka.

Viļņā starptautiskie biznesa pakalpojumu centri nodrošina darbu aptuveni 30 000 cilvēkiem, kamēr Rīgā 10 000 līdz 15 000 cilvēkiem.

Vanags pastāstīja, ka patlaban nozīmīgākie būvniecības stadijā esošie biroju projekti Rīgā ir Preses nama kvartāls, "Verde", "Novira Plaza", "Business Garden Riga", kā arī iecerētais "The Pine" projekts, kas būs pirmā koka biroju ēka.

"Patlaban neviens nezina, kāda būs biroju telpu nākotne. Jā, daļa cilvēku arī turpmāk vēlēsies strādāt no mājām, daļa - daļēji no mājām un no biroja. Protams, mainīsies arī paši biroji, piemēram, atvērtā tipa biroji ar lielu cilvēku skaitu paliks pagātnē. Kopumā par biroju tirgus nākotni valda piesardzīgs optimisms," sacīja Vanags.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu