Vitenbergam atjauno Saeimas deputāta mandātu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.
Bijušais ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeima šodien nolēma atjaunot deputāta mandātu bijušajam ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (NA), līdz ar to deputāta amatu zaudēja Aivars Geidāns, kuram bija tā sauktais "mīkstais mandāts".

Vitenberga iesniegumu par deputāta mandāta atjaunošanu trešdien izskatīja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija.

Pirms trim gadiem gan Vitenbergs, gan Geidāns kandidēja Saeimas vēlēšanās no "KPV LV" saraksta, taču tagad abu attiecības ar šo partiju ir izirušas - Vitenbergs ir pārgājis uz Nacionālo apvienību (NA), bet Geidāns pameta "KPV LV" frakciju un iekļāvās Ata Zakatistova vadītajā "Stabilitātes grupā", kas pauž atbalstu Krišjāņa Kariņa valdībai.

Vitenbergam pāriešana uz NA maksāja ekonomikas ministra amatu, jo koalīcijā ietilpstošā "KPV LV" uzstāja, ka partiju vienošanās paredz, ka ekonomikas ministra amats pienākas tai. Līdz ar šīm domstarpībām koalīcijā ir sākušās plašākas cīņas par amatu pārdali.

Pēc pašvaldību vēlēšanām gaidāmās koalīcijas sarunas var ietekmēt to, vai Vitenbergam pavērsies atkārtotas iespējas atkārtoti atgriezties ekonomikas ministra amatā, kas, iespējams, iezīmētu iespēju arī Geidānam atkal kļūt par deputātu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu