Rūdītu dzērājšoferi iegāž jestra braukšana ar auto, kurš jau sācis sadalīties (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ap vieniem naktī viena no Rīgas pašvaldības policijas ekipāžām Purvciemā pamanīja pārdesmit gadus vecu BMW, kura stūrētājs no visas sirds kultivēja nelāgo priekšstatu par "bembistiem".

Iedegoties zaļajam luksofora signālam, šoferis burtiski aizspolēja no krustojuma, savu šovu pavadot ar dzirkstelēm, kas pret asfaltu šķīlās no pusnokritušā izpūtēja. BMW vadītājs tā bija aizrāvies ar naksnīgajām izklaidēm, ka nepamanīja spogulī policijas patruļauto, tāpēc jau Andromedas gatvē tas tika panākts, un tālāk jau tika noskaidrots, ka transportlīdzekli vada 30 gadus vecs vīrietis, ziņo raidījums Degpunktā.

Ielūkojoties policijas datubāzēs, atklājās, ka vīrietim par kādiem iepriekš veiktiem varoņdarbiem satiksmē jau atņemtas tiesības, turklāt

viņam piemērots visai iespaidīgs – sešu gadu – liegums sēsties pie stūres.

"Es no astoņpadsmit visu laiku esmu turēts un turēts. Skaidrā, dzēris, skaidrā, dzēris," teica vecā, daļēji izjukušā auto vadītājs.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Inspektoriem radās pamatotas aizdomas, ka arī šajā reizē vadītājs pie stūres varētu būt sēdies reibumā, tādēļ uz notikuma vietu tika izsaukti Ceļu policijas darbinieki. Veicot alkohola testu, noskaidrots, ka rūdītais pārkāpējs pilsētā bija izbraucis vairāk nekā 2,5 promiļu reibumā. 

Tādējādi arī par šo braucienu gaidāmi tiesu darbi un var draudēt pat reāla brīvības atņemšana, vēsta "Degpunktā".

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja konstatēto promiļu daudzums pārsniedz 1,5, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 240 līdz 400 naudas soda vienībām un atņems tiesības uz pieciem gadiem. Tāds pats sods piemērojams personām, ja minētais pārkāpums tiks veikts narkotisko psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Viena naudas soda vienība ir 5 eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu