ASV Finanšu ministrija ierosina aplikt ar nodokli kriptovalūtu pārvedumus (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

ASV Finanšu ministrija ceturtdien aicināja aplikt ar nodokli kriptovalūtu pārvedumus starp uzņēmumiem, cenšoties gūt ieņēmumus, lai segtu ierosinātus izdevumus 1,6 triljonu ASV dolāru apmērā izglītības un sociālās aizsardzības paplašināšanai.

Ierosinātais nodoklis ir daļa no lielākiem centieniem finansēt Amerikāņu ģimeņu plānu, tostarp palielinot nodokļus bagātajiem. "Uzņēmumiem, kas saņem kriptoaktīvus ar godīgu tirgus vērtību virs 10 000 dolāriem", vajadzēs par tiem ziņot Iekšējo ieņēmumu dienestam (IRS).

Jaunās prasības par ziņošanu IRS attieksies arī uz kontiem vai maksājumu pakalpojumiem, kuros tiek izmantotas tādas kriptovalūtas kā "Bitcoin", paziņoja Finanšu ministrija.

"Lai gan kriptovalūtu transakcijas pašlaik sastāda relatīvi mazu daļu no uzņēmumu ienākumiem, ir gaidāms, ka nākamajā desmitgadē to svarīgums pieaugs," teikts Finanšu ministrijas priekšlikuma izklāstā.

Digitālo aktīvu aplikšana ar nodokļiem ir daļa no Finanšu ministrijas lielāka plāna, kas paredz palielināt IRS personālu un pilnvaras, lai valdība saņemtu visus tai pienākošos nodokļus.

Amerikāņu ģimeņu plāns ir viens no diviem plašu izdevumu plāniem, par kuriem paziņojis ASV prezidents Džo Baidens.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu