Jauns vārds metālmūzikā: "Purva metāls"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Latvijas smagās mūzikas grupa "Purva metāls" laidusi klajā savu pirmo EP ierakstu ar tādu pašu nosaukumu. Albumā iekļautas piecas kompozīcijas, kuras veltītas Latvijas purviem un latviešu mitoloģijai.

Grupas dalībnieki savu identitāti neatklāj, zināms vien tas, ka mūziķi kā pseidonīmus pieņēmuši  purva un meža augu, sēņu un dzīvnieku vārdus latīņu valodā.

Sus Skrofa - purva vēmekļi, ģitāra, āžrags; Felinus Ferudžiniofuskus - ģitāras, bass, sintezators; Falaris Arundinačea - trombons; Felinus Nigrikens - bungas; Felinus Anorum - dzelži; Orkis Militaris - dizains. Ierakstīts šis albums tādās "studijās un purvos" kā "Zem lielā ciņa", "Taras punkts", "Pie tumšbrūnās piepes" un "Hodila Records" pie Ģirta Laumaņa jeb Lomix.

"Albumā ierakstītas piecas kompozīcijas, kuras veltītas Latvijas purviem un latviešu mitoloģijai. 2018. gadā tika sākti pirmo dziesmu demo versiju ieraksti, tāpēc 2018. gadu var dēvēt par grupas dibināšanas gadu. Dziesmu instrumentālais un vokālais izpildījums variē starp dažādiem metāla un roka žanriem, necenšoties iekļauties kādā konkrētā kategorijā. Galvenie muzikālie iedvesmas avoti ir 80. - 90. gadu ārzemju un latviešu metāls, simfoniskie motīvi un industriālie ritmi. Dziesmu tekstos apdziedāti purvi un tajā mītošie velni, mošķi un citi fantāzijas vai folkloras tēli. Purvs tiek atainots gan kā mītiska un mistiska vieta dažādiem episki pasakainiem notikumiem, gan arī kā pavisam reāla dabas sastāvdaļa ar tā bioloģiskajām īpašībām," grupa raksta preses paziņojumā.

Noklausies EP.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu