Briģenes ezera aizsardzības zonā pārkāptas būvniecības prasības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ezers. Ilustratīvs attēls
Ezers. Ilustratīvs attēls Foto: Ivars Soikāns / LETA

Daugavpils novadā, apsekojot Briģenes ezera aizsardzības zonu, konstatēti būvniecības un labiekārtošanas darbu pārkāpumi.

Daugavpils novada domes Dabas resursu nodaļas un Nekustamo īpašumu nodaļas speciālisti kopā ar Būvvaldes speciālistiem ir apsekojuši Briģenes publiskā ezera krastus Demenes pagastā. Speciālisti atzina, ka kopumā no nekustamo īpašumu puses ezera krastu apsaimniekošanā izteikti smagi pārkāpumi netika konstatēti, tomēr tika novērota tendence neievērot atsevišķas prasības, kas skar būvniecību, labiekārtošanas darbu un žogu ierīkošanu ezera aizsardzības zonā.

Daudziem īpašumiem savstarpējās robežās ir ierīkoti žogi, turklāt tie ierīkoti līdz pat ūdens virsmai un vietām iesniedzas ezerā, informēja domē. Pašvaldībā atgādina, ka atbilstoši Aizsargjoslu likuma prasībām desmit metru tauvas joslā nekāda būvniecība, tostarp žogu uzstādīšana, nav pieļaujama.

Tika konstatēta vairāku laivu piestātņu un laivu uzglabāšanas būvju ierīkošana ezera teritorijā, par ko tiks veikta pārbaude, vai tas atbilst normatīvo aktu prasībām un ir atbilstoši saskaņots no pašvaldības.

Daugavpils novada domes Būvvaldes būvinspektors Arvils Pundurs atzina, ka izteikti būvniecības pārkāpumi Briģenes ezera tauvas joslā praktiski netika konstatēti, vien ar dažiem izņēmumiem.

Speciālisti skaidroja, ka vislielākā problēma ir zemes īpašnieku vēlme sakārtot savus krastus, veicot zemes virskārtas līdzināšanu un planēšanu, esošo koku un krūmu izciršanu, par ko Daugavpils novada pašvaldība informēs attiecīgos valsts dienestus pārbaudes veikšanai savas kompetences robežās.

Visi īpašnieki ir apzināti un tuvākajā laikā saņems informāciju par konstatēto un iespējamo pārkāpumu novēršanu.

Pundurs uzsvēra, ka Daugavpils novadā tiks pārbaudīti arī citi publiskie ezeri. Gadījumā, ja zemes īpašniekiem ir radušās bažas par savas rīcības pareizību vai ir neskaidrības par plānotajām darbībām, viņi var vērsties pie Daugavpils novada pašvaldības speciālistiem pēc konsultācijas un laikus novērst pretlikumīgas darbības, negaidot atbildīgo dienestu rīcību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu