"Orkla Biscuit Production" iegādājies ražošanas līnijas jaunajai ražotnei Ādažos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Konditorejas izstrādājumu ražotājs SIA "Orkla Biscuit Production" veicis iepirkumu jaunām ražošanas līnijām "Selgas" cepumu un vafeļu ražotnei Ādažos, informēja kompānijas pārstāvji.

Kopumā vafeļu un cepumu ražotnē būs 13 ražošanas līnijas un patlaban "Orkla Biscuit Production" parakstījis līgumus ar 12 piegādātājiem astoņās Eiropas valstīs par jaunu un daļēji jaunu ražošanas līniju, kā arī virtuves un izejmateriālu apstrādes iekārtu iegādi. Kompānijā norādīja, ka liela daļa izvēlēto piegādātāju saistīti ar Baltijas apakšuzņēmējiem.

Vaicāti par darījuma summu, kas investēta jaunajās iekārtās, kompānijas pārstāvji to neatklāja, norādot, ka kompānija Ādažu ražotnes ēkas celtniecībā kopumā investē 32 miljonus eiro, bet papildus tam seko vēl būtiskas investīcijas jaunās iekārtās un ražošanas līnijās, kopumā veidojot pēdējos gados lielākās investīcijas Latvijas pārtikas ražošanas nozarē.

"Covid-19 ir radījis daudz izaicinājumu, bet esam ieguvuši arī iespējas. Pandēmijas laikā esam veiksmīgi īstenojuši ļoti skrupulozu iepirkuma procedūru "Selgas" jaunās ražotnes iekārtām, pieejot šim procesam īpaši rūpīgi un veicot plašu izpēti," komentēja "Orkla Biscuit Production" un pārtikas koncerna "Orkla Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Orkla Biscuit Production" reģistrēta 2020.gada 20.maijā, un tā pamatkapitāls ir 30 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igaunijā reģistrētais "Orkla Eesti AS".

Jau ziņots, ka "Orkla Latvija" koncerna pagrozījums 2019.gadā bija 85,21 miljons eiro, kas ir par 3,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt grupas peļņa samazinājās par 3,2% un bija 2,807 miljoni eiro. Koncerna 2020.gada finanšu dati pagaidām nav publiskoti. "Orkla Latvija" koncernā ietilpst "Orkla Biscuit Production", SIA "Saldumu tirdzniecība" un SIA "Latfood Agro".

Latvijā "Orkla" pārstāv un attīsta "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "Pedro", "Spilva", "Gutta", "Everest", "Latplanta" un citus zīmolus. Uzņēmums iekļaujas Norvēģijas koncernā "Orkla".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu