Tesla rodsters ar SpaceX pakotni spēšot paātrināties "vienā momentā" (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Tesla Roadster
Tesla Roadster Foto: Tesla Motors

Tesla Motors, kā vārds pēdējā laikā bieži izskan montāžas kvalitātes problēmu dēļ un saistībā ar traģiskām avārijām, turpina ne tikai pilnveidot esošos modeļus, bet arī izstrādāt jaunus.

Tie ir kravu pārvadātājiem domātais smagais auto Tesla Semi, futūristiskais pikaps ar militāru piegaršu Cybertruck un zibenīgais Roadster. Šoreiz runa būs tieši par šo auto, turklāt par īpašībām, kas to ļaus pamatoti dēvēt par zibenīgu. 

Oficiālas galīgās informācijas par automobili aizvien nav, taču ik pa laikam ziņas par virzību modeļa izstrādē publiskajā telpā tomēr nonāk. Tagad tiek ziņots, ka

Tesla Roadster būs tik zibenīgs kā neviens cits ielas auto, jo spēšot paātrināties neticami īsā laika sprīdī - 1,1 sekundē. 

Šis rādītājs gan norāda uz mašīnas ieskrējienu līdz 60 jūdzēm jeb 96 km/h, taču skaidrs, ka līdz 100 km/h skaitlim nevajadzētu būt diži lielākam. Varbūt pusotrai sekundei.

Tesla Roadster
Tesla Roadster Foto: Tesla Motors

No vienas puses, skan neticami, tomēr ar sprintera spēju 100 km/h sasniegt mazāk nekā 2 sekundēs iepriekš dižojies arī nelielais japāņu uzņēmums Aspark. Tā elektriskais Owl ar vairāk nekā 2000 zirgspēkiem 100 km/h sasniedzot 1,69 sekundēs (1,62 sekundēs līdz 60 jūdzēm stundā) un tad turpina traukties arvien ātrāk un ātrāk, kamēr sasniedz 400 km/h.

Kā Tesla plāno nodrošināt savam rodsteram tik zibenīgu paātrinājumu, ir lasāms uz plāksnītes zem Losandželosas Petersena Automobiļu muzejā izstādītā Tesla Roadster. Tur rakstīts, ka tādu paātrinājumu automobilim nodrošināšot opcionāli iegādājamā SpaceX pakotne ar auksta gaisa paātrinātājiem, kas darbojas pēc līdzīga principa kā raķešdzinēji. Dzīvosim redzēsim.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu