Šonedēļ Latviju sasniegs jauns ciklons: turpināsies pļavu un lauku applūšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs

Sākot ar otrdienas pēcpusdienu, Latviju sasniegs jauns ciklons ar lietavām, tādēļ šonedēļ turpināsies pļavu un lauku applūšana daudzviet Vidzemē, kā arī vietām Zemgalē un Latgalē, brīdina sinoptiķi

Šonedēļ ievērojams nokrišņu daudzums gaidāms arī Kurzemē, bet šajā reģionā - atšķirībā no pārējās Latvijas - nebūs plūdu draudu. Plašākie plūdi iespējami Vidzemē un Zemgales austrumu daļā.

Lietus Latvijā ieradīsies no dienvidrietumiem, visvairāk nokrišņu būs otrdienas vakarā un trešdien. Pastāv cerība, ka nedēļas nogalē paaugstināsies atmosfēras spiediens un vairs nelīs, bet pagaidām prognozes ir dažādas, tai skaitā iespējams stiprs lietus.

Gaisa temperatūra šonedēļ būs līdzīga kā iepriekš - naktīs tā pārsvarā pazemināsies līdz +5..+10 grādiem un dienās galvenokārt saglabāsies zem +20 grādiem, lietū un piekrastē arī zem +15 grādiem.

Otrdien pūtīs mēreni stiprs dienvidaustrumu vējš, trešdien - dienvidrietumu vējš, bet nedēļas otrajā pusē pārsvarā gaidāms lēns vējš.

Jau ziņots, ka svētdien, 23.maijā, ūdens līmenis visstraujāk kāpa mazajās Vidzemes upēs, lielākais nokrišņu daudzums valsts novērojumu stacijās bija 33 milimetri Gulbenē un Priekuļos, kā arī 37 milimetri Zosēnos. Mēneša kopējā nokrišņu summa vietām Vidzemē jau pārsniegusi 100 milimetru jeb 100 litru kvadrātmetrā, kas ir aptuveni divreiz vairāk par visa maija normu.

Sākot ar trešdienu, ūdens līmenis upēs celsies visā valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu