"Preses Nama Kvartāla" apkārtnes labiekārtošanā investēs 2,1 miljonu eiro

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Preses nama kvartāls
Preses nama kvartāls Foto: Publicitātes foto

Preses nama kvartāla attīstītājs "Lords LB Special Fund V" būvniecības pirmajā kārtā investēs vairāk nekā 2,1 miljonu eiro, lai Daugavas kreisā krasta apkārtnē izveidotu publiski pieejamas atpūtas zonas ar koku un augu kompozīcijām, ūdens baseinu centrālajā laukumā, kā arī gājējiem un velosipēdistiem piemērotu infrastruktūru, aģentūrai LETA pavēstīja attīstītāja pārstāvji.

Paredzēts, ka no 2023.gada vasaras Daugavas kreisā krasta apkārtnē būs publiski pieejamas atpūtas zonas ar koka un betona dizaina mēbelēm, bērnu rotaļu laukumu un sporta aprīkojumu uz multifunkcionālā centra ēkas jumta. Savukārt skeitborda aktivitātēm paredzēts izbūvēt 26 metru garu L formas solu no izturīga materiāla centrālā laukuma malā, bet laukuma vidusdaļā iekārtot baseinu un daudzstumbru papīra bērzu birzi.

Lai veicinātu augu daudzveidību, Preses nama kvartāla teritorijā plānots iestādīt aptuveni 70 vidēja un liela izmēra lapu koku un 215 dažādu sugu krūmus. Ņemot vērā, ka teritorijā būs integrēti daudzpakāpju stādījumu principi, kompozīciju veidos periodiski ziedošas ziemcietes, dekoratīvās graudzāles un vīteņaugi.

Tāpat iecerēts ne vien atjaunot Krišjāņa Valdemāra ielai piegulošo velosipēdu ceļu 260 metru garumā, bet arī gar to iestādīt ozolu rindu. Ozolus ieskaus divlīmeņu koka konstrukcijas, kas gan slāpēs satiksmes radītos trokšņus, gan sniegs iespēju atrasties ēnā. Teritorijas zaļo zonu papildinās lietus dārzi.

"Pasaules tendences iezīmē dabas ienākšanu pilsētā - tiek meklēti inovatīvi un nestandarta risinājumi, lai apkārtni padarītu zaļāku. Uzskatām, ka šī tendence ir likumsakarīga un uz palikšanu, tādēļ lepojamies, ka mums ir izdevies šo konceptu iekļaut projektā, lai izveidotu universāla dizaina visiem pieejamu kvartālu. Veicot investīcijas apkārtnes labiekārtošanā, ticam, ka šī vieta kļūs ne vien par Rīgas centrālo biznesa rajonu, bet arī iecienītu brīvā laika pavadīšanas galamērķi," pauda "Lords LB Special Fund V" pārstāvis Giedrius Bernotas.

Kompānijā norādīja, ka Preses nama kvartālā būs domāts arī par universāla dizaina principiem - teritorija tiks labiekārtota bez apmalēm vai sliekšņiem, piemērojot to cilvēkiem ar kustību traucējumiem, vecākiem ar bērnu ratiem un velosipēdistiem. Pie ēku ieejām projektētas īpašas automašīnu stāvvietas cilvēkiem ar kustību traucējumiem, bet teritorijas segums aprīkots ar nerūsējoša tērauda taktīlo marķējumu, veidojot virzienu uz pilsētu kvartāliem un sabiedriskā transporta pieturvietām visos virzienos.

Tāpat teritorijā tiks izvietotas atdures plāksnes un ieseguma risinājumi. Videi draudzīgu pārvietošanos veicinās arī ar velo novietņu un elektrouzlāžu stacijām, kas atradīsies multifunkcionālās centra ēkā.

Jau ziņots, ka aprīļa vidū būvniecības uzņēmums "UPB" sāka pirmās kārtas būvniecības darbus Preses nama kvartālā. Projekta attīstītājs par pirmās kārtas būvniecību noslēdzis līgumu ar "UPB" par 76,8 miljoniem eiro.

Projekta pirmajā kārtā 25 000 kvadrātmetru paredzēti A klases birojiem un 40 000 kvadrātmetru - multifunkcionālu telpu izveidei - komerctelpu, 1000 virszemes autostāvvietu un dažādu atpūtas zonu ierīkošanai.

Preses nama kvartāla projektu izstrādājusi starptautiska arhitektu komanda - "Arhis arhitekti" no Latvijas, "KSP Jürgen Engel Architekten" no Vācijas, kā arī "Arrow Architects" no Dānijas.

Preses nama kvartāla projektā vairākos posmos paredzēts ieguldīt vairāk nekā 200 miljonus eiro

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu