CAA pagaidām nav izdevusi rekomendācijas neizmantot Baltkrievijas gaisa telpu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Minskas lidosta. Ilustratīvs foto
Minskas lidosta. Ilustratīvs foto Foto: Grisha Bruev, Shutterstock.

Civilās aviācijas aģentūra (CAA) pagaidām vēl nav izdevusi rekomendācijas neizmantot Baltkrievijas gaisa telpu vai neveikt lidojumus uz Baltkrieviju, ņemot vērā, ka patlaban ir nepietiekami daudz informācijas, lai noteiktu, vai lidojumi uz šo valsti vai tās gaisa telpas izmantošana rada apdraudējumu gaisa kuģim, norādīja CAA pārstāvis Aivis Vincevs.

Viņš skaidroja CAA kopš svētdienas, 23.maija, seko līdzi notikumiem saistībā ar Īrijas aviokompānijas "Ryanair" novirzīto reisu uz Minskas lidlauku, vienlaikus esot pastāvīgā kontaktā ar Latvijas pārvadātājiem, citām valsts iestādēm un starptautiskajām organizācijām.

Vienlaikus CAA pārstāvis norādīja, ka par lēmumu neizmantot Baltkrievijas gaisa telpu paziņojusi Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic", kā arī par šādu soli informējusi aviokompānija "SmartLynx", bet "RAF-Avia" paziņojusi CAA, ka tā tuvākajā laikā neplāno izmantot Baltkrievijas gaisa telpu.

Pašlaik CAA veic nepieciešamās informācijas iegūšanu un konsultējas ar nacionālajiem un starptautiskajiem partneriem, lai izvērtētu notikušā apstākļus un atbilstoši reaģētu. Par jebkuru rekomendāciju izdošanu tiks paziņots atsevišķi.

Jau ziņots, ka Baltkrievijas režīma varas iestādes svētdien aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnu, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, piespieda nolaisties Minskā, lai aizturētu opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba locekli, opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju un galveno redaktoru Romānu Protaseviču.

Lidojumu novērošanas portālu informācija liecina, ka lidmašīna, kurai bija jāierodas Viļņā svētdien plkst.13, no Minskas lidostas pacēlās plkst.20.45, bet plkst.21.30 lidmašīna nolaidās Viļņā.

Lidmašīnā atradies 171 pasažieris, tostarp 94 Lietuvas pilsoņi, 11 pasažieri no Grieķijas, deviņi - no Francijas, kā arī cilvēki no Latvijas, Baltkrievijas, Polijas, Rumānijas, Vācijas, Krievijas, Gruzijas un citām valstīm.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) informēja, ka lidmašīnā bija divi Latvijas valstspiederīgie.

CAA īsteno valsts politiku civilās aviācijas drošības jomā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu