Latvijā uzņemta 1,7 miljonu eiro vērta filma, kuras tapšanā piedalījies Mikijs Rurks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mikijs Rurks filmā "Warhunt"
Mikijs Rurks filmā "Warhunt" Foto: publicitātes

Jau esam ziņojuši, ka pagājušogad Rīgā uzturējās un filmējās Holivudas zvaigzne Mikijs Rurks. Šobrīd tapis zināms, ka viņš piedalījies režisora Mauro Borrelli filmas "Warhunt" uzņemšanā. 

Filmā piedalījies arī Roberts Knepers, kā arī producenti un aktieri no Latvijas.

Filma tapusi ar pūļa finansējuma platformas "Crowdestor" palīdzību, un tajā ieguldīti 1,7 miljoni eiro, kas piesaistīti no vairāk nekā 2000 investoriem visā Eiropā.

Laikā, kad daudzās pasaules valstīs filmēšana epidemioloģisko drošības ierobežojumu dēļ bijusi ierobežota vai neiespējama, Latvijā ierobežojumi neradīja būtiskus šķēršļus filmas tapšanai. Iespēja Latvijas kino industrijas pārstāvjiem piedalīties konkrētā projekta tapšanā radusies, pateicoties pūļa investīciju platformas "Crowdestor" investoriem.

Filma "Warhunt" ir militārs trilleris par Otro pasaules karu. Kinolentes ainas uzņemtas Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kā arī Līgatnes mežos un alās, Bolderājā un citviet. Kopumā filmas tapšanā investori ieguldīja aptuveni 1,7 miljonus eiro. Filmēšana ilgusi aptuveni pusgadu, un tikpat ilgu laiku aizņēmusi filmas montāža un apstrāde.

Latvijas producentu apvienības "Forma Pro Films" producents Maksims Pavlovs norādīja, ka filma, kas ir pilnībā radīta Latvijā, ļāva sastrādāties ar liela kalibra zvaigznēm no ASV. Viņa ieskatā, šī filma ļaus nest Latvijas kino industrijas vārdu pasaulē, parādot vietējo aktieru, producentu un citu filmā iesaistīto speciālistu sniegumu.

"Warhunt"
"Warhunt" Foto: publicitātes

Projektā līdzdarbojušies tādi Latvijas aktieri kā Dainis Grūbe, Rihards Lepers, Jurijs Djakandovs un Ieva Segliņa. Filmas producenti ir Igors Proņins un Jūlija Zaiceva no Latvijas producentu apvienības "Forma Pro Films". Viens no projekta priekšnosacījumiem filmas tapšanā bija vietējo producentu piesaiste, tieši tādēļ pieņemts lēmums filmu uzņemt Latvijā ar iespēju piesaistīt latviešu aktierus un citus filmas tapšanā iesaistītos speciālistus, skaidroja Ķirse.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu