Dīdžeju apvienība "Skrapneshi" laiž klajā pirmo singlu "Celiņi uz platēm"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Skrapneshi"
"Skrapneshi" Foto: publicitātes

Duets "Skrapneshi", kurā apvienojušies dīdžeji Monsta un PM2THEAM, izdevis "turntablism" stilā veidotu skaņdarbu - "Celiņi uz platēm".

"Turntablism centrā ir plašu atskaņotājs kā mūzikas instruments," stāsta PM2THEAM. "Visbiežāk mūsu instruments dzirdams kā mazs fragments kādā hiphopa dziesmā. Vēlamies to izcelt priekšplānā. Veidot dziesmu, balstoties tikai uz skrečošanas paņēmieniem un dažādiem jau gataviem ierakstiem. Tas īstenībā nav nekas jauns, tikai mazāk aptverts un dzirdēts."

Jaunā dziesma ir pirmais "Skrapneshi" veikums, un tajā dzirdami fragmenti gan no Latvijas hiphopa, gan vecajām apmācību platēm, kā arī pašu radīti sampli.

"Ejot tradicionālo hiphopa kultūras ceļu, gribējām radīt skaņdarbu par savu ikdienas darbu, ko ieguldām, apgūstot savu instrumentu - plašu atskaņotāju. Tā kā paņēmienu ir ļoti daudz un tie jāprot izpildīt precīzi, tas prasa laiku un pašdisciplīnu, tomēr, kā dzirdams arī pašā dziesmā, - mums šis process nekad neapnīk," tā duets.

Noklausies dziesmu!

DJ Monsta ir viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas dīdžejiem/producentiem.

Piedalījies daudzos muzikālos projektos: gan pop, jazz un klasiskās mūzikas, gan tautas mūzikas žanrā. Kā producents sadarbojies ar zināmākajiem Latvijas mūziķiem.

DJ PM2THEAM muzicē lielākajos klubos un festivālos Latvijā un kaimiņvalstīs jau kopš 2009. gada. Skrečošanas entuziasts un platformas “Turntablist Latvia” veidotājs. Regulāri sadarbojas ar vietējiem hiphopa māksliniekiem, kā arī ir daļa no projekta Jazzatomy.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu