Zelenskis liek apturēt tiešo aviosatiksmi ar Baltkrieviju (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: STEPHANIE LECOCQ/Pool via REUTERS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien devis rīkojumu valdībai pārtraukt tiešo aviosatiksmi ar Baltkrieviju, kas izpelnījusies starptautisku kritiku par aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnas nosēdināšanu Minskā, lai aizturētu opozicionāru Romānu Protaseviču.

"Prezidents deva rīkojumu valdībai izstrādāt lēmumu par tiešo lidojumu starp Ukrainu un Baltkrievijas Republiku pārtraukšanu," paziņoja Zelenska birojs, piebilstot, ka Ukrainas lidmašīnas arī nelidos caur Baltkrievijas gaisa telpu.

Baltkrievijas režīma varasiestādes svētdien piespieda aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnu, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, nolaisties Minskā, lai aizturētu opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba locekli, opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju Romānu Protaseviču. Reizē ar Protaseviču tika aizturēta arī viņa draudzene Sofija Sapega, kas ir Krievijas pilsone.

Rietumu līderi nodēvējuši Baltkrievijas rīcību par "valsts terorismu", un gaidāms, ka Eiropas Savienība drīzumā pastiprinās sankcijas pret Baltkrieviju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu