Rīgā hokeja PČ turpinājumā pilsētu vairs nerotās Krievijas karogi (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Paužot atbalstu Aleksandra Lukašenko režīma opozicionāriem un represētajiem, Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā, kur izvietoti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs aizstāts ar Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu.
Paužot atbalstu Aleksandra Lukašenko režīma opozicionāriem un represētajiem, Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā, kur izvietoti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs aizstāts ar Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu. Foto: Zane Bitere/LETA

Par godu Rīgā notiekošajam pasaules čempionātam hokejā galvaspilsētas rotāšanā izmantotie Krievijas karogi tomēr aizstāti ar Krievijas Olimpiskās komitejas karogiem, apstiprināja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Pašvaldībā skaidroja, ka pilsētvides noformējums, tostarp karogi, tika izvietoti, vadoties pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) norādījumiem. "Vienlaikus pašvaldība, izvērtējot kopējo koncepciju, tostarp vides noformējumu čempionāta norises vietās, kā arī, lai izslēgtu noformējuma dažādo interpretāciju, pieņēma lēmumu, ka kopīgai noskaņai atbilstošāk lietot Krievijas Olimpiskās komitejas komandas karogu, jo šis ir oficiālais čempionātā spēlējošās komandas nosaukums," skaidroja departamentā.

Pasaules čempionāta organizatoriem par vienotu noformējuma koncepciju pilsētvidē un norises vietā neesot bijuši iebildumi.

Kā ziņots, 17.maijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija" izskanēja informācija, ka Rīgas pilsētas rotāšanā pasaules hokeja čempionāta laikā izmantoti visu čempionāta dalībnieku karogi, tostarp Krievijas karogs.

Raidījums norādīja, ka arēnā, kur notiks sacensības, Krievijas karoga nav. Raidījuma vadītājs pieļāva, ka Rīgas domei nāksies Krievijas karogus noņemt vai aizvietot ar citiem.

18.maijā Rīgas domē aģentūrai LETA skaidroja, ka, lai gan dopinga skandālos iesaistītās Krievijas sportistiem ir liegums startēt zem savas valsts karoga, tomēr nav lieguma izmantot Krievijas karogu pilsētas rotāšanā.

Informācijā, kas saņemta no čempionāta rīkotājiem, bijis norādīts, ka Krievijas karogu nedrīkst izmantot arēnā vai blakus sporta sacensības norises vietām, taču pilsētas rotāšanā Krievijas karogu izmantot drīkstot, pagājušajā nedēļā skaidroja pašvaldībā.

Kā ziņots, Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) 2019.gadā uz četriem gadiem diskvalificēja Krieviju, aizliedzot tai piedalīties pasaules lielākajos sporta notikumos.

Šāds soda mērs gan neizslēdz iespēju, ka konkrēti sportisti nozīmīgās sacensībās varēs startēt zem olimpiskā karoga kā neitrāli sportisti.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu