Satversmes tiesa skatīs lietu par novadu reformu; Ilūkstes iedzīvotāji aicināti izkārt karogus un vienoties dziesmā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: strelka/Shutterstock

Šodien, kad Satversmes tiesa (ST) sāks skatīt Ilūkstes novada pieteikumu par apvienošanu ar Daugavpils novadu administratīvi teritoriālās reforma gaitā, novada iedzīvotāji aicināti izkārt karogus un vienoties dziesmā.

ST skatīs lietu par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma "Administratīvās teritorijas, to administratīvie centri un teritoriālā iedalījuma vienības" vairāku apakšpunktu atbilstību Satversmei un Eiropas vietējo pašvaldību hartai. Lietā apvienoti pieteikumi no Salas, Carnikavas, Kandavas, Iecavas, Mazsalacas, Salacgrīvas, Ozolnieku, Jaunjelgavas, Rundāles, Rugāju, Alojas, Ilūkstes, Babītes un Auces novada domēm.

"Šajā izšķirīgajā dienā vienosimies dziesmā par mūsu novadu, izkārsim pie mājām, iestādēm, organizācijām Latvijas valsts karogus," aicina Ilūkstes novada pašvaldība.

Tāpat plkst.13 Vienības laukumā Ilūkstē, pie Ilūkstes Kultūras un mākslas centra, kā arī pie pagastu pārvaldēm tiks atskaņota Ilūkstes novada himna "Ilūkstes novads - Sēlija villaines zaļā".

Pašvaldībā norāda, ka likumā paredzētā Ilūkstes novada iekļaušana Augšdaugavas novadā "notiek pretēji iedzīvotāju un pašvaldības vēlmēm saglabāt Ilūkstes novadu kā patstāvīgu administratīvo teritoriju tā pašreizējās robežās, identificējot Ilūkstes novada piederību Latvijas Republikas Satversmē noteiktajai teritorijai Sēlijai".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu