"Troņu spēles" aktrise atklāti par slaveno ūdens spīdzināšanas ainu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Hanna Vedinghema  seriālā "Troņu spēle"
Hanna Vedinghema seriālā "Troņu spēle" Foto: HBO

Britu aktrise Hanna Vedinghema (Hannah Waddingham), kura vērienīgajā kanāla HBO seriālā "Troņu spēle" ("Game of Thrones") atveidoja bargo mūķeni Septu Unellu, intervijā izdevumam "Collider" pastāstīja par savu pieredzi filmēšanas laukumā.

46 gadus vecā aktrise atklāja, ka vienā no sērijām viņa tikusi aplieta ar ūdeni desmit stundas no vietas. "Ja neskaita dzemdības, šī bija sliktākā diena mūžā," viņa atklāj video intervijā "Collider" raidījumam "Ladys Night".

Foto: Ekrānuzņēmums

Aktrise atzīst, ka ilgā filmēšana radījusi viņai traumu. Tagad viņa nespēj vienaldzīgi skatīties uz aktieru darbu filmās, kur aktieriem jābāž galva ūdenī vai tml.

Video: Intervija ar aktrisi (angļu val.)

Seriālā Hanna Vedinghema atveidoja vienu no vecmodīgā fundamentālistu līdera Augstā Zvirbuļa (Džonatans Praiss) sekotājām. Tieši viņas atveidotā Urella spīdzina valdnieci Serseju Lanisteru, skandinot vārdu "kauns!", kad Serseja tiek kaila vesta kaunpilnajā gājienā pa pilsētu.

Kad Serseja atgūst savu varu, sodīts tiek gan fanātiskais priesteris, gan Vedinghemas atveidotā varone.  

Sākotnēji scenārijā tika iestrādāta viņas atveidotās varones izvarošana, taču, kā atklāj aktrise intervijā, saņemot daudzas sūdzības par kādu citu izvarošanas ainu (Sansas izvarošana), pēdējā brīdī scenārijs pārveidots. 

Vedinghema atklāj, ka lidojusi no Belfāstas, kad saņēmusi jauno scenārija versiju. Viņai tika lūgts uzvilkt ūdensizturīgu apģērbu, jo producenti bija paredzējuši īstenot plānu - uzfilmēt sodīšanas ainu, kurā aktrise reāli tiks aplieta ar ūdeni. 

Foto: HBO

"Es tiku piesieta pie koka galda ar kārtīgām virvēm uz desmit stundām," viņa saka. "Neskaitot dzemdības, šī bija sliktākā diena manā dzīvē."

Viņa arī atklāj, ka pēc šīs filmēšanas dienas bija daļēji pazaudējusi balsi. 

Atgādinām, ka seriāla "Troņu spēle" pēdējo sēriju HBO platformās tiešraidē noskatījās 19,3 miljoni cilvēku, uzstādot jaunu HBO satura skatījumu rekordu. Arī LMT Viedtelevīzijā seriāls bija skatītākais no HBO seriāliem un pieejams platformā arī tagad. Pirms tam par skatītāko HBO seriāla epizodi tika uzskatīta seriāla "Soprano ģimene" ("The Sopranos") ceturtās sezonas pirmā sērija, ko noskatījās 13,4 miljoni.

Foto: Seriāls "Troņu spēle".

Sākusies arī seriāla priekšstāsta "House of the Dragon" filmēšana, kas tiek veidots pēc amerikāņu rakstnieka Džordža R.R. Martina (George R.R. Martin) jaunākās grāmatas "Uguns un asinis" motīviem. Uz ekrāniem seriāls nonāks 2022. gadā.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu