NATO atzinīgi vērtē ES lēmumu noteikt sankcijas pret Baltkrieviju (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs atzinīgi novērtējis Eiropas Savienība (ES) lēmumu noteikt ekonomiskas un personālas sankcijas pret Baltkrieviju par pasažieru lidmašīnas piespiedu nosēdināšanu Minskā.

"Baltkrievijas veiktā pasažieru lidmašīnas nosēdināšana bija bīstama un nepieņemama," pēc tikšanās ar Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu pavēstīja Stoltenbergs.

"Tā ir valsts pastrādāta nolaupīšana un parāda, kā režīms Minskā uzbrūk pamata demokrātiskajām tiesībām un izteiksmes brīvībai un neatkarīgiem medijiem. Es atzinīgi novērtēju papildu pasākumus, par kuriem vienojusies Eiropas Savienība," sacīja Stoltenbrgs, piebilstot, ka nepieciešama ātra starptautiskā izmeklēšana.

NATO dalībvalstis incidentu apspriedīs vēlāk otrdien.

Baltkrievijas režīma varasiestādes svētdien piespieda aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnu, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, nolaisties Minskā, lai aizturētu opozīcijas līderes Svetlanas Tihanovskas štāba locekli, opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju Romānu Protaseviču. Reizē ar Protaseviču tika aizturēta arī viņa draudzene Sofija Sapega, kas ir Krievijas pilsone.

Eiropadome pirmdienas vakarā vienojās par ekonomisku un personālu sankciju noteikšanu pret Baltkrieviju, tostarp aizliedzot Baltkrievijas aviosabiedrībām lidojumus Eiropas Savienības (ES) gaisa telpā un liedzot tām piekļuvi ES lidostām. Eiropadome arī pieprasīja nekavējoties atbrīvot Protaseviču un Sapegu un garantēt viņu pārvietošanās brīvību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu