ASV kādās mājās caur jumtu iegāzies basketbola bumbas izmēra ledus klucis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ledus
Ledus Foto: Unsplash

ASV, Viskonsīnas rietumos kādās mājās caur guļamistabas griestiem istabā iekritis prāvs, aptuveni 5,6 kilogramus smags ledus klucis, vēsta vietējā televīzija “WEAU”.

Mājas īpašnieks žurnālistiem stāstīja, ka viņa īpašumu sabojājis basketbola bumbas izmēra krusas grauds, tomēr eksperti vēlāk skaidroja, ka krusas graudi nemēdz būt tik lieli.

“Ja tas man būtu trāpījis, tad es, visticamāk, būtu atstiepis kājas. Tikko kā tas izgāzās cauri griestiem, viss bija vienos putekļos. Es neko nevarēju saskatīt. Zinu tikai, ka Dievs mani būs pieskatījis, jo es varēju būt beigts,” stāstīja mājas īpašnieks Kens Millermons.

Krusas graudi parasti ir zirņa līdz greipfrūta izmērā. Lielākais zināmais krusas grauds ASV nogāzās Dienviddakotā 2010. gada 23. jūnijā. Tas bija gandrīz kilogramu smags un 20 centimetru diametrā.

Krusas graudi veidojas, kad vētra uznes lietus lāses augstākos atmosfēras slāņos, kur ir ļoti auksts. Tur tās sasalst un nokrīt uz zemes kā krusa. Šajā gadījumā reģionā tika novērotas dažas vētras, tomēr neviena neatbilda kritērijiem, lai varētu likt veidoties krusai.

Pētnieki laboratorijā jau ir nogādājuši ledus kluča paraugus, lai noskaidrotu tā sastāvu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu