Ministru kabinets nākamnedēļ atgriezīsies pie klātienes sēdēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ministru kabinets / Government of Latvia

Nākamnedēļ, 1.jūnijā, Ministru kabinets varētu sanākt uz pirmo klātienes sēdi kopš Covid-19 pandēmijas sākuma, šodien informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Ņemot vērā, ka lielākā daļa ministru ir vakcinēti pret Covid-19, valdības vadītājs rosināja sanākt uz klātienes sēdi.

Nākamnedēļ, 1.jūnijā, uz klātienes sēdi sanāks 11 valdības locekļi, bet trīs ministri sēdē piedalīsies attālināti.

8.jūnijā klātienes sēdē varētu piedalīties 13 ministri un tikai viens valdības sēdē piedalītos attālināti.

Savukārt no 15.jūnijā jau visi valdības locekļi būs pilnībā vakcinēti un varēs piedalīties klātienes Ministru kabineta sēdē.

Tikmēr Saeima par atgriešanos pie klātienes darba vēl nedomā. Kā aģentūru LETA šonedēļ paziņoja Saeimas Preses dienestā, vēl esot pāragri minēt, kad parlaments varētu atgriezties pie pirmspandēmijas dzīves ritma un atsāktu darbu klātienē.

Ņemot vērā, ka vakcinācijas process ir brīvprātīgs, sapotēto deputāti skaits apzināts neesot. Saeimas Preses dienestā norādīja, ka vakcinācija pret Covid-19 ir brīvprātīga un Saeimas deputāti un darbinieki, tāpat kā citi Latvijas iedzīvotāji, vakcinācijai var pieteikties individuāli portālā "www.manavakcina.lv".

Vienlaikus uzsvērts, ka būtiski nodrošināt vakcināciju pēc iespējas plašākam cilvēku lokam, lai Saeima būtu gatava atgriezties pie darba režīma klātienē. Tāpat esot jāņem vērā, ka Saeima nav noslēgta iestāde un darbs klātienē nozīmē, ka parlamentā uzturas ne tikai deputāti un darbinieki, bet arī daudz citu personu, piemēram, uz komisiju sēdēm uzaicinātie likumprojekta autori, eksperti un citi lietpratēji, kā arī personas, kuras kā ārpakalpojumu veicēji tehniski nodrošina Saeimas darba nepārtrauktību.

Parlamentā uzsvēra, ka Saeimas Prezidija lēmums par Saeimas sēžu norisi platformā "e-Saeima", tāpat kā Saeimas komisiju darba norise attālināti balstoties Slimību profilakses un kontroles centra ieteikumos, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, nodrošināt divu metru distances ievērošanu, kā arī veicināt darba veikšanu attālināti.

Saeimas Preses dienestā minēja, ka ir pāragri minēt, kad parlaments varētu atgriezties pie pirmspandēmijas dzīves ritma, piebilstot, ka tas lielā mērā esot atkarīgs no kopējās epidemioloģiskās situācijas.

"Nav šaubu, ka Saeimas un komisiju sēžu noturēšana attālināti ir ārkārtas risinājums, taču tas ļauj turpināt nepārtrauktu parlamenta darbu arī apstākļos, kad epidemioloģiskās drošības un tās dēļ noteikto ierobežojumu dēļ deputātiem klātienē tikties nav iespējams," pauda parlamenta pārstāvniecība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu