Armēnija: Azerbaidžāna sagūstījusi sešus Armēnijas karavīrus (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Armēņu karavīrs. Ilustratīvs foto
Armēņu karavīrs. Ilustratīvs foto Foto: REUTERS/Artem Mikryukov/File Photo

Azerbaidžāna sagūstījusi sešus Armēnijas karavīrus, ceturtdien paziņojusi Armēnijas Aizsardzības ministrija.

Ministrija ziņoja, ka karavīri veikuši inženiertehniskos darbus pierobežas reģionā, kad tos aplenkuši un sagūstījuši Azerbaidžānas spēki.

Azerbaidžānas armija savukārt apsūdzēja armēņu karavīrus izlūkošanā un sabotāžā.

Azerbaidžāna apgalvoja, ka Armēnijas karavīri mēģinājuši mīnēt Azerbaidžānas armijas piegāžu maršrutus. Viņi tika "aplenkti, neitralizēti un sagūstīti", paziņoja Azerbaidžāna.

Incidents noticis Kelbadžaras rajonā uz abu valstu robežas.

Pērnā gada septembrī kaimiņvalstu starpā izcēlās konflikts par pamatā armēņu apdzīvoto Kalnu Karabahas strīdus reģionu, kā rezultātā dzīvību zaudēja aptuveni 6000 cilvēku.

Karadarbība ilga sešas nedēļas un noslēdzās 9.novembrī, kad Armēnija un Azerbaidžāna ar Krievijas atbalstu noslēdza vienošanos par uguns pārtraukšanu Kalnu Karabahas konfliktā, ko Armēnijā daudzi uzskata par kapitulāciju.

Saskaņā ar vienošanos armēņi zaudēja daļu Kalnu Karabahas pamatteritorijas, kā arī visus drošības buferzonas rajonus, kas kopš 90.gadiem atradās armēņu kontrolē.

Situācija atkal saasinājās maija vidū, kad Armēnija apsūdzēja Azerbaidžānas armiju robežas pārkāpšanā, lai aplenktu ezeru, ko dala abas valstis. Azerbaidžāna šīs apsūdzības noraidīja.

Šonedēļ Armēnijas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka uz abu valstu robežas otrdien apšaudē ar azerbaidžāņu spēkiem dzīvību zaudējis armēņu karavīrs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu