Valdība piešķir 20 miljonus eiro tirdzniecības centru atbalstam (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: hanohiki/Shutterstock

Valdība ceturtdien nolēma piešķirt 20 miljonus eiro, lai nodrošinātu grantu izmaksu tirdzniecības centriem, kuru darbību ietekmējusi Covid-19 izplatība.

Šī nauda tiks izmaksāta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Atbalsts tirdzniecības centriem paredzēts kā vienreizējs grants Covid-19 krīzes radīto ierobežojumu skartajiem komersantiem, un to varēs izlietot īpašumā esošo tirdzniecības centru nomas ienākumu krituma kompensācijai.

Šo atbalstu varēs izmantot, lai segtu operacionālās izmaksas - komunālos maksājumus, nekustamā īpašuma nomas maksājumus, saistībmaksājumus,

kas sevī ietver arī kredītmaksājumu veikšanu, ārpakalpojumu izmaksas un aptver laika periodu no 2020.gada 1.decembra līdz 2021.gada 31.decembrim.

Atbilstoši programmas nosacījumiem tirdzniecības centrs ir ēka, kura ir labiekārtota pastāvīgai, sistemātiskai tirdzniecībai - kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir lielāka par 7000 kvadrātmetriem. Ēkā jādarbojas vismaz pieciem atsevišķiem tirdzniecības dalībniekiem vai pakalpojumu sniedzējiem un pārtikas preču veikalu tirdzniecībai atvēlētā platība neaizņem vairāk kā 30% no kopējās tirdzniecībai atvēlētās platības

Pieteikties nomas ieņēmuma krituma grantam var tie komersanti, kuram konkrētā tirdzniecības centra kopējais apgrozījuma kritums Covid-19 krīzes radīto ierobežojumu rezultātā ir vismaz 30%.

Tirdzniecības centru atbalsta programmas paredzētais atbalsta apjoms vienreizējā maksājumā ir 15 eiro par katru tirdzniecības ēkas kvadrātmetru, kas ir uzmērīti un norādīti kopējā kadastrālās uzmērīšanas lietā izņemot stāvlaukuma platību, kopējam atbalsta apmēram nepārsniedzot tirdzniecības centra nomas ieņēmumu krituma apmēru. Atbalsta apmērs vienam uzņēmumam un ar to saistīto personu grupai nevarēs pārsniegt 1,8 miljonus eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu