Veselības eksperti aicina cilvēkus nemīlināties ar saviem cālīšiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vistas cālītis
Vistas cālītis Foto: Unsplash

Kārdinājums sabučot un samīļot savus pūkainos cālīšus varētu būt ļoti liels, tomēr ASV Slimību kontroles un profilakses centri iesaka savaldīt savas mīlestības izpausmes un cālīšus likt mierā.

Šis brīdinājums izteikts pēc tam, kad 43 štatos tika ziņots par 163 salmonelozes gadījumiem, kas saistīti ar cālīšu un vistu apčubināšanu un bučošanu. Šāda veida fizisks kontakts ar šiem dzīvniekiem palielina risku inficēties ar salmonellu. Šī baktērija, kas ir bieži sastopama vistās, cilvēkiem var izraisīt caureju un drudzi, vēstīts vietnē “Mental Floss”.

Jāmin, ka vistas izskats nav kritērijs, lai varētu spriest par to, vai dzīvniekā ir šī baktērija. Dzīvnieks var izskatīties pilnīgi veselīgs, tomēr uz savām spalvām, knābja, kājām un citām ķermeņa daļām nest šo baktēriju. Cilvēks, kurš aiztiek cālīti, vistu, vistas olas vai kādu citu objektu no vistu pasaules, bet pēc tam skar savu muti, ļauj baktērijai izplatīties.

“Nebučojiet un neglaudiet vistas, kā arī neēdiet un nedzeriet to tuvumā. Tādā veidā mutē var nonākt salmonella un padarīt jūs slimus,” brīdina veselības eksperti.

Ņemot vērā, ka augstākminētajos 163 gadījumos ir iesaistīti bērni, ir svarīgi, lai pieaugušie sāk kontrolēt savu bērnu aktivitātes ar cālīšiem un vistām. Bērniem, kas jaunāki par pieciem gadiem, vispār vajadzētu aizliegt pieskarties šiem putniem.

Jebkurā gadījumā, rūpīga roku mazgāšana un izvairīšanās no sejas aiztikšanas ir būtiska. Eksperti arī iesaka pirms ieiešanas mājās novilkt apavus, kas amerikāņiem varētu būt īpaši izaicinošs uzdevums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu