Kultūras ministrija no jūnija vidus piedāvās virkni pilotprojektu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kinoteātris. Ilustratīvs foto
Kinoteātris. Ilustratīvs foto Foto: Pixaby

Lai pret Covid-19 vakcinētām un vīrusu izslimojušām personām varētu piedāvāt iespēju pakāpeniski un epidemioloģiski droši atsākt apmeklēt kultūras pasākumus, Kultūras ministrija (KM) pēc 7.jūnija turpinās pilotprojektu īstenošanu kultūrā.

Kā aģentūru LETA informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, ministrija, kultūras norišu un pasākumu rīkotāji pilotprojektus īstenos ciešā sadarbībā ar epidemiologiem un Veselības ministrijas (VM), Slimību un profilakses kontroles centra speciālistiem (SPKC). Kopumā plānots veikt līdz astoņiem pilotprojektiem gan telpās, gan brīvā dabā, izrādot teātra uzvedumus, koncertus, kinoseansus un citus pasākumus.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) norādīja, ka šo pilotprojektu mērķis ir izstrādāt un pārbaudīt praksē priekšnosacījumus drošai un ekonomiski pamatotai kultūras un izklaides nozaru darbības atsākšanai, kā arī pārtraukt tās dīkstāvi.

Viņš akcentēja, ka vakcinētajai un vīrusu izslimojušajai sabiedrības daļai pēc 15.jūnija jārada iespēja atsākt kultūras pasākumus apmeklēt pastāvīgi. Tāpat turpināmi risinājumu meklējumi arī attiecībā uz bērnu auditoriju līdz 16 gadiem un personām, kuras nav veikušas pilnu vakcinācijas kursu.

Pilotprojekti plānoti dažādiem pasākumu tipiem: ārtelpā, īpaši būvētā norises vietā notiekošam pasākumam, piemēram - brīvdabā vai speciāli ārtelpā būvētā norises vietā, iekštelpās teātrī vai kino izrādīšanas vietā.

Visiem pilotprojektiem noteiktie, kopīgie drošības pasākumi ir skatītāju atrašanās personalizētās, fiksētās sēdvietās, "zaļā sertifikāta" kontroles iespējas, kā arī pilotprojekta organizatoram ievācot skatītāju kontaktinformāciju, kā arī tirgojot personalizētas biļetes.

Katra pilotprojekta īstenošanai tiek izstrādātas savas epidemioloģiski drošas norises vadlīnijas, ne vien to izstrādē, bet arī īstenošanā iesaistīsies epidemiologi un veselības nozares speciālisti. Pilotprojektu turpināšanu kultūrā atvieglos arī Latvijā šobrīd vēl izstrādē esošā, jaunā informācijas tehnoloģiju risinājuma, kas apliecina personas vakcinācijas pret Covid-19 faktu - Eiropā tā sauktā "zaļā sertifikāta" jeb Latvijā Covid-19 sertifikāta - ieviešana.

Jau ziņots, ka pirmais pilotprojekts no 21.aprīļa līdz 4.maijam notika muzeju nozarē - Latvijas Nacionālais mākslas muzejs vēra durvis epidemioloģiski drošai Latvijas valsts simtgadei veltītās izstādes "Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā" apmeklējumam. Pilotprojekts noritējis droši un izstādi divu nedēļu laikā apmeklēja 4040 cilvēki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu