Maikla Kivanukas koncerts Siguldā tiek pārcelts uz nākamo gadu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Maikls Kivanuka
Maikls Kivanuka Foto: publicitātes

2020. gada 21. jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē paredzētais britu mūziķa Maikla Kivanukas koncerts pārcelts uz 2022. gada 10. jūniju, informē koncerta rīkotājas aģentūras "8 Days A Week" pārstāvji. Atgādinām, ka Kivanuka jau reiz uzstājies Latvijā, Positivus festivālā.

Aģentūrai ir izdevies panākt vienošanos ar Kivanukas komandu par koncerta pārcelšanu.

Pandēmijas ierobežojumu dēļ koncerts tiek pārcelts jau atkārtoti.

Koncerts notiks turpat Siguldas pilsdrupu estrādē, kā tas sākotnēji tika paredzēts. Lielākā daļa biļešu uz šo koncertu tika izpārdotas jau pirms pandēmijas sākuma. Iegādātās biļetes uz Kivanukas koncertu ir derīgas uz jaunu norises datumu, un to īpašniekiem nav nepieciešams tās apmainīt.

Maikls Kivanuka
Maikls Kivanuka Foto: Publicitātes foto

Kivanuka ir īsts tīrradnis, kas apciemojis Latviju savas karjeras pašos pirmsākumos 2013. gadā, kad viņš uzstājās festivālā “Positivus”.

Ugandas bēgļa bērns nebaidās dziedāt par neērtām tēmām. Savās dziesmās viņš bieži skar cīņu pret rasu nevienlīdzību. Viņš ar lepnumu nes Ugandas vārdu un sapņo kādreiz uzstāties arī tur.

Savas darbības pirmsākumos Maikls kā sesiju mūziķis piedalījās citu mūziķu projektos un ierakstos un nekad nav pat sapņojis par solokarjeru. Vēl pirms sava debijas albuma iznākšanas viņš dalīja skatuvi ar pašu Adeli. Popmūzikas superzvaigzne izvēlējās viņu par iesildītāju savai vērienīgajai koncertturnejai. Lielisks sasniegums jaunietim, kuram tajā laikā bija iznākušas vien pāris dziesmu. Kritiķu atzinību viņš izpelnījās 2012. gadā ar debijas albumu “Home Again”. Otrais albums “Love & Hate” ir ievērojami vairojis Kivanukas atpazīstamību un popularitāti, nodrošinot stabilu vietu slavas virsotnē.

Klasiskais blūzs un džezs - tieši pagātnes varoņi ir viņa lielākie iedvesmas avoti. Džimijs Hendrikss, Bils Viters, Otiss Redings, Bobs Dilans un Džils Skots Herons ir mainījuši viņa dzīvi un atstājuši uz viņu neizdzēšamu iespaidu. 

"Man regulāri vaicā, kāpēc es izvēlos vienkārši saukt sevi vārdā. Lika saprast, ka, iespējams, es pārdošu vairāk albumu, ja izdomāšu kādu oriģinālu nosaukumu vai pseidonīmu. Bet es nevēlos to darīt, pasaulei nav nepieciešams vēl viens Ziggy Stardust. Es esmu Maikls Kivanuka un vienmēr tāds būšu,” saka mūziķis, kurš uz Latviju dodas jau otro reizi. Nupat viņa šīs turnejas koncerti ASV un Kanādā tika pilnībā izpārdoti. 

Šodien Kivanuka dzīvo gluži kā sapnī. 2020. gads viņam ir bijis vienkārši pārsteidzošs. Siguldā viņš prezentēs savu jaunāko albumu "Kiwanuka". Tas tika nosaukts mākslinieka uzvārdā, lai īpaši uzsvērtu viņa identitāti. Daudzas ietekmīgas publikācijas un mūzikas kritiķi šo ierakstu uzskata par gada svarīgāko albumu. “The Guardian” albumu sauca par "vienu no desmitgades nozīmīgākajiem", un žurnāls “Rolling Stone” ierosina noteikti noklausīties to no sākuma līdz beigām. Šis ir mūziķa trešais studijas albums. Tomēr ar trīs jau pilnībā pietiek, lai stabili ierakstītu viņa vārdu mūzikas vēsturē.

Noklausies albumu.

Kivanuka izmanto radošo mūzikas valodu, lai paustu viedokli un izteiktu nostāju. Viņa dziesmas ir personisks veltījums afroamerikāņu kultūrai. Drosmīgs, ļoti melodisks, muzikāli piesātināts un izaicinošs ieraksts. Tas ir enerģijas pilns un pavisam nedaudz melanholisks.

Albums “Kiwanuka” prasmīgi diskutē par tādiem sarežģītiem jautājumiem kā rases identitāte, vardarbība, neuzticēšanās un šaubas. Dziesmas lieliski turpina viena otru. Maikls Kivanuka nebaidās parādīt savu patieso seju - viņš ir introverts, nedzenas pēc modes, naudas un slavas.

Albuma tapšanā Maiklam palīdzēja "Grammy" ieguvušais talantīgais producents un mūziķis Danger Mouse.

Maikls Kivanuka
Maikls Kivanuka Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu