“Tu jau zini kur” atklāts izstāžu cikls “Artefaktu konstrukcijas”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Filips Smits

No 26. maija līdz 24. jūlijam kultūrtelpas "Tu jau zini kur" Mazajā zālē norisināsies izstāžu cikls "Artefaktu konstrukcijas", informē tā kuratore Tīna Pētersone.

Izstāžu ciklu aizsāks Miķeļa Mūrnieka personālizstāde "Visual pleasure theory", kas kultūrtelpas "Tu jau zini kur" Mazajā zālē būs aplūkojama no 26. maija līdz 5. jūnijam. Mākslinieka jaunāko darbu sērijas ekspozīcija caur mulsinošu, vizuāli daudzslāņainu brutalitāti un salauztu "plakanumu" provocē pārvaicāt pieeju feminismam no vīrieša skatupunkta un skaistuma ideālu meklējumus laikā, kad mākslas konceptuālisms turpina izgaismot sabiedrības neglīto pusi. 

Foto: Filips Smits

“Artefaktu konstrukcijas” tematiskā vadlīnija izvēlēta, atsaucoties uz pārmaiņām globālā mērogā, kas pieprasa līdzšinējo domāšanas modeļu pārstrukturēšanu un jaunu nākotnes orientieru nospraušanu. Šī gada “Tu jau zini kur” mākslas programmas ietvaros “konstrukcijas” jēdziens kalpo kā pamatelements un sākumpunkts, kas atspoguļo esošo lietu (ne)kārtību, “dekonstrukcija” vērsta uz sistēmu un nostādņu izjaukšanu, apzināšanu un izvērtēšanu, savukārt “rekonstrukcija” ataino jaunu modeļu radīšanu, balstoties uz jau iepriekš eksistējošiem elementiem.

Foto: Filips Smits

“Tu jau zini kur” ir radoša, industriāla kultūrvieta Rīgā, Tallinas ielas radošajā kvartālā. Tās saturiskais uzsvars ir vērsts uz dažādu laikmetīgās mākslas disciplīnu sastapšanos, ar nolūku veicināt radošus eksperimentus un atvēlēt telpu mākslas demokratizācijai. Šogad kultūrvieta izstāžu vajadzībām ir radījusi Mazo zāli — atsevišķu telpu ar nolūku nodrošināt apmeklētājiem nepastarpinātu satikšanos ar mākslu. Zāli epidemioloģiskās situācijas dēļ nevar vērt plašākai publikai, taču tās kvadratūra atļauj iekštelpās uzkavēties astoņiem cilvēkiem, un to varēs apmeklēt, iegādājoties mākslas darbus vai dzērienus. Izstāžu ciklu organizē kuratore Tīna Pētersone, mākslinieks Rūdolfs Štamers un “Tu jau zini kur” īpašnieks Uldis Trapencieris.

Foto: Filips Smits

Izstāde būs apskatāma, sākot ar 26. maiju, no trešdienas līdz svētdienai laikā no pulksten 15.00 līdz 21.00 Tallinas ielā 10-3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu