CVK: Rēzeknes un Madonas novados vēlēšanas 5.jūnijā tiks atceltas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Atbilstoši Satversmes tiesas lēmumam, mainoties vēlēšanu apgabalu robežām, 5.jūnijā tiks atceltas vēlēšanas Rēzeknes un Madonas novadā, piektdien intervijā ReTV pavēstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītāja Kristīne Bērziņa. 

TVNET jau ziņoja, ka Satversmes tiesa (ST) šodien vienā no lietām par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu (ATR) atzina Varakļānu novada pievienošanu Rēzeknes novadam par neatbilstošu Satversmei.

"ST spriedums ir tāds, kas maina vēlēšanu apgabalu robežas, un tas nozīmē, ka šajos novados, kur robežas tiek mainītas - Varakļānu gadījumā tas nozīmē, ka no Rēzeknes novada Varakļānu novads pievienojams atpakaļ Madonas novadam, - šajos vēlēšanu apgabalos 5.jūlijā vēlēšanas nenotiks," sacīja Bērziņa. 

Atceļot vēlēšanas šajos novados, Saeimai būs jāpieņem atsevišķs likums, kurā būs noteikts, kad būs jaunā vēlēšanu diena.

Bērziņa prognozēja, ka pārceltās vēlēšanas varētu rīkot septembrī.

Jau ziņots, ka Inčukalna pagasta iekļaušanu Siguldas novadā, Garkalnes pagasta un Vangažu pilsētas iekļaušanu Ropažu novadā ST piektdien atzina par atbilstošu Satversmei.

Šodien plkst.15 norisināsies preses konference, kurā ST priekšsēdētāja Sanita Osipova un ST priekšsēdētājas vietnieks Aldis Laviņš informēs par pieņemto nolēmumu.

ST 28.aprīlī rakstveida procesā izskatīja lietu par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma "Administratīvās teritorijas, to administratīvie centri un teritoriālā iedalījuma vienības" vairāku apakšpunktu atbilstību Satversmei un Eiropas vietējo pašvaldību hartai.

Lietā tika apvienoti pieteikumi no Inčukalna, Varakļānu un Garkalnes novada domēm.

Jau ziņots, ka citā lietā ST 12.martā atzina, ka Administratīvo teritoriju un apdzīvoto likumā noteiktā Skultes pagasta iekļaušana Saulkrastu novadā neatbilst Satversmei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu