Līču-Laņģu klinšu takā noticis nogruvums; aicina netuvoties notikuma vietai (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: DAP

Dabas aizsardzības pārvalde informē, ka pēdējo dienu intensīvo lietavu rezultātā Līču-Laņģu klinšu takas posmā, kas ved gar Lodes māla karjera malu ir aktivizējušies nogruvumi, kuru rezultātā tā kļuvusi nedroša. Pārvalde aicina dabas takas apmeklētājus netuvoties nogruvuma vietai un pastaigām neizmantot takas posmu, kas ved no Liepas uz Līču-Laņģu klinti.

Uz Līču-Laņģu klintīm, kas ir viens no apmeklētākajiem apskates objektiem, šobrīd nokļūt no Liepas puses vairs nav iespējams. Lai gan pati taka nav skarta un no nogruvuma vietas līdz takai vēl ir aptuveni vienu metru plata josla, situācija ir bīstama un var apdraudēt apmeklētāju drošību, jo karjera mala ir kļuvusi nestabila un irdena.

Foto: DAP

Līdz brīdim, kamēr taka atkal būs apmeklētājiem droša, Pārvalde aicina dabas baudīšanai apmeklēt citus tuvākos atsegumus – Sietiņiezis, Ērģeļu klintis, Zvārtes iezis un Amatas taka.

Līču-Laņģu klintis ir aptuveni 6 km garās takas ievērojamākais apskates objekts. Tās ir vienas no skaistākajām un lielākajām klinšu sistēmām Latvijā. Klinšu takā ik dienu vērojams liels apmeklētāju skaits, kas īpaši pieaudzis pēdējā gada laikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu