Iedzīvotāji var ziņot par iespējamiem augu aizsardzības līdzekļu lietošanas pārkāpumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rapši
Rapši Foto: Edijs Pālens/LETA

Sākoties aktīvai lauksaimniecības sezonai, iedzīvotāji var ziņot Valsts augu aizsardzības dienestam (VAAD) par iespējamiem augu aizsardzības līdzekļu lietošanas pārkāpumiem, informēja VAAD

Dienesta pārstāvji atgādināja, ka, ja ir aizdomas par nepamatotu augu aizsardzības līdzekļu lietošanu, iedzīvotāji var vērsties VAAD, ziņojumā precīzi norādot, kad (datums, laiks) un kur (adrese, koordinātas, kadastra numurs, vai lauka bloka numurs) izdarīts pārkāpums, lai iespējami ātri identificētu pārkāpuma izdarīšanas vietu un pārkāpēju.

Kā norādīja dienestā, ziņot iespējams divējādi - zvanot vai nosūtot informāciju e-pastā tuvākajai VAAD reģionālajai nodaļai vai zvanot uz uzticības tālruni 67550944. Zvanot uz uzticības tālruni, pēc automātiskā atbildētāja signāla ziņotājam jāierunā nepieciešamā informācija.

VAAD uzskaitīja, ka kopumā šogad veiktas vairāk nekā 76 pārbaudes un saņemti 32 iedzīvotāju ziņojumi par iespējamiem augu aizsardzības līdzekļu lietošanas pārkāpumiem.

Jau ziņots, ka divu nedēļu laikā, no 10.maija līdz 21.maijam, dienestā saņemti 16 iedzīvotāju ziņojumi un veikta 51 augu aizsardzības līdzekļu lietošanas pārbaude. Divās nedēļās konstatēti trīs pārkāpumi. Pārbaužu ietvaros ņemti seši paraugi, tostarp viens bišu un pieci augu paraugi

VAAD ir 1998.gadā izveidota valsts tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir nodrošināt kultūraugu un mežu resursu ilgtspējīgu izmantošanu, aizsardzību un aprites uzraudzību, lai saglabātu to bioloģisko daudzveidību, veicinātu sabiedrības drošību un pasargātu apkārtējo vidi no iespējamā augu aizsardzības un mēslošanas līdzekļu radītā piesārņojuma, radīt priekšnoteikumus, lai lauksaimniekiem būtu pieejams vesels un kvalitatīvs pavairojamais materiāls, kā arī palielinātu produktivitāti un lauksaimniecības konkurētspēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu