Rumānija sākusi vakcinēt pusaudžus vecumā no 12 līdz 15 gadiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Rumānija sestdien sākusi pret koronavīrusu vakcinēt pusaudžus vecumā no 12 līdz 15 gadiem, vēsta vietējie mediji.

Lai potētu bērnus, sabiedriskā parkā galvaspilsētā Bukarestē izvietotas divas mobilās vakcinācijas stacijas, vēsta ziņu portāls "hotnews.ro". Vakcinācijā tiek izmantota "Pfizer"/"BioNTech" vakcīna.

Pusaudžu vakcinācijai jādod vecāku vai aizgādņu piekrišana.

Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) piektdien ieteica apstiprināt "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas pret Covid-19 lietošanu bērniem vecumā no 12 līdz 15 gadiem.

Šī vakcīna jau līdz šim ir bijusi apstiprināta lietošanai pieaugušajiem no 16 gadu vecuma.

EZA Zāļu reģistrācijas komiteja (CHMP) ir veikusi paātrinātu datu vērtēšanu, ko iesniedzis uzņēmums, kas reģistrējis ražotāja "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu "Comirnaty". Komiteja izvērtēja datus par pusaudžiem no 12 gadu vecuma, kuri ir iegūti no liela mēroga klīniskā pētījuma, un tā rezultātā šodien pieņēma lēmumu ieteikt indikācijas paplašināšanu.

Šobrīd CHMP atzinums tiks nosūtīts Eiropas Komisijai, kas tuvākajā laikā pieņems juridiski saistošu gala lēmuma, kurš būs piemērojams visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

Vakcīna satur molekulu (ziņnesi RNS jeb mRNS) ar instrukciju olbaltumvielu (S proteīna) ražošanai. Šis proteīns ir koronavīrusa (SARS-CoV-2) sastāvdaļa. Vakcīna "Comirnaty" darbojas, sagatavojot organismu aizsardzībai pret šo koronavīrusu, kas izraisa slimību Covid-19.

Vakcīna "Comirnaty" ES tika reģistrēta 2020.gada decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu