Netanjahu oponenti tuvojas jaunas koalīcijas izveidošanai

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Foto: Alex Kolomoisky/Pool via AP

Izraēlas ebreju nacionālistu partijas "Yemina" līderis Naftali Benets svētdien paziņojis, ka ir gatavs veidot nacionālās vienotības valdību kopā ar centriskās partijas "Yesh Atid" līderi Jairu Lapidu.

Benets paziņoja, ka izšķīries par šādu soli, kad kļuvis skaidrs, ka viņam neizdosies izveidot labā spārna koalīciju bez atbalsta no ārpuses. Vienīgā alternatīva ir jaunas vēlēšanas, kas būtu jau piektās kopš 2019.gada, vai koalīcija ar Lapida vadīto partiju.

Izraēlā 23.martā notikušajās parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās nevienai no nometnēm atkal neizdevās gūt pārliecinošu vairākumu. Kā iepriekš, spēku samērs starp premjerministra Benjamina Netanjahu atbalstītājiem un pretiniekiem faktiski ir vienāds.

Pēc vēlēšanām Netanjahu, kurš premjerministra amatā atrodas jau 12 gadus, neizdevās izveidot jaunu kabinetu, un Izraēlas prezidents Reuvens Rivlins šomēnes uzticēja valdības veidošanu Lapidam, kuram dots laiks līdz trešdienai.

Izraēlas mediji ziņo, ka Lapids un Benets iecerējuši vadīt mazākuma koalīciju, kuru no ārpuses atbalstītu arābu partiju locekļi. Viņi abi iecerējuši ieņemt premjerministra amatu uz maiņām. Pirmos divus gadus premjerministra postenī atradīsies Benets, bet pēc tam viņu nomainīs Lapids, vēstīja Izraēlas radio.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu