Ķīnā cenzē jauno "Friends" atkalapvienošanās sēriju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: HBO Max

Ķīnas cenzori no pagājušonedēļ pārraidītās populārā ASV seriāla "Draugi" ("Friends") atkalapvienošanās sērijas izgriezuši popzvaigzni Lēdiju Gāgu (Lady Gaga), dziedātāju Džastinu Bīberu un korejiešu puišu popgrupu BTS.

Ceturtdien straumēšanas servisā "HBO Max" tika demonstrēta īpaša "Draugu" sērija, atzīmējot 15. gadskārtu kopš seriāla filmēšanas beigām.

Sērijā bija redzami visi seriāla galvenie varoņi - Dženifera Anistone, Kortnija Koksa, Lisa Kudrova, Mets Leblāns, Metjū Perijs un Deivids Švimmers. Epizodiski tajā parādījās arī citi aktieri un mūzikas zvaigznes.

Ķīnā sērija tika pārraidīta trijās video platformās, taču cenzori no tās bija izgriezuši visas zvaigznes, kas savulaik izraisījušas valdošās komunistu partijas dusmas.

2016. gadā tika aizliegta Lēdija Gāga turnejā Ķīnā pēc viņas tikšanās ar Tibetas garīgo līderi Dalailamu, kuru Pekina dēvē par separātistu.

Kanādiešu dziedātājam Džastinam Bīberam kopš 2014. gada ir aizliegts doties turnejās pa Ķīnu pēc viņa vizītes pretrunīgi vērtētajā Jasukuni svētnīcā Japānā. Sintoisma svētnīcā godināti 2,5 miljoni karā bojā gājušo, kuru vidū ir arī 14 notiesāti kara noziedznieki. Ķīna un Dienvidkoreja Jasukuni uzskata par Japānas agrākā militārisma simbolu, bet svētnīcas apmeklēšanu tulko kā neizpratni vai nožēlas trūkumu par kara laika vēsturi.

BTS saniknoja Pekinu pagājušajā gadā, kad, runājot par "sāpju vēsturi" reģionā, viņi vispār nepieminēja ķīniešu karavīrus, kas krituši Korejas karā.

Seriāls par sešiem ņujorkiešiem ir ārkārtīgi populārs Ķīnā un to pat iesaka skolās kā līdzekli angļu valodas apguvei.

Atkalapvienošanās sērijas cenzēšana izraisījusi pamatīgas ķīniešu dusmas, seriāla faniem paužot sašutumu sociālajos tīklos.

Seriāla jaunās sērijas reklāmas rullītis:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu